Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan PM-kisoissa

 
18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan PM-kisoissa

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi voittokulkuaan Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa kukistamalla Tanskan pistein 75-57 (39-19). Muut kolme suomalaisjoukkuetta joutuivat torstaina poistumaan parketilta tappio niskassaan.

PM-kisojen avauspäivänä Islannin suurinumeroisesti kukistanut Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi voitokkaita otteitaan. Helatorstaina Suomen iskukyvyn sai tuta nahoissaan Tanska, joka myönsi sinivalkoiset paremmikseen pistein 57-75 (19-39).

Ottelu oli ohi käytännössä jo ensimmäisen jakson jälkeen, jonka Suomi vei Annika Holopaisen johdattamana murskaavasti 2-18. Suomi johti vielä kolmannella jaksolla pistein 19-45, jonka jälkeen sinivalkoisten peli alkoi passivoitua. Tanska pääsi kymmenen pisteen päähän, 55-65, vain kaksi minuuttia ennen loppua, mutta viimeisillä minuuteilla Suomi palautti normaalin päiväjärjestyksen ja katkaisi tanskalaiskirin.

- Kaksijakoinen ottelu. Ensimmäiset kymmenen minuuttia oltiin aggressiivisia ja hereillä, mutta loppumatsi mentiinkin Tanskan tempossa. Olemme olleet yhdessä vielä sen verran vähän aikaa, että keskittymisemme herpaantuu toisinaan, selvitti 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Vaikka Tanska onnistui kuromaan Suomen 26 pisteen johdon kymmeneen, Mirolybov ei ollut missään vaiheessa huolissaan.

- Ei meillä mitään ongelmaa ollut. Kun Tanska tuli kymmeneen pinnaan, muistelimme aikalisällä, mitä haluamme tehdä hyökkäyspäässä. Sen jälkeen kaikki oli ok.

Suomen tehokaksikon muodostivat Annika Holopainen (25/9/5 syöttöä) ja Noora Korhonen (23/6), jotka viimeistelivät nopeita hyökkäyksiä ja heittivät kaukoheittoja hyvin prosentein. Kaksikkoa tahditti Anette Juvonen (12/3/7 syöttöä/4 riistoa).

Suomi on voittanut PM-turnauksen molemmat ottelunsa.

18-vuotiaat pojat hävisivät fysiikassa

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi torstaina turnauksen toisen ottelunsa. Suomen päänahan haki leveällä ja lahjakkaalla kokoonpanolla pelaava Tanska, jonka voittopisteet merkittiin pöytäkirjaan selkeästi 82-58 (58-48).

18-vuotiaiden poikien ottelu oli kuin toisinto avauspäivän ottelusta Ruotsia vastaan. Suomi pääsi hetkittäin peliin kiinni, mutta jokaisen hyvän jakson perään sortui nukahduksiin, joista Tanska rankaisi helpoilla koreilla lähietäisyydeltä. Erityisesti huippulupaus Rasmus Larsen (23/11) ja sentteri Mads Lönborg Vahl (23/8) tekivät korin alla mitä tahtoivat.

- Vastustaja oli numeroa isompi ja vahvempi kuin me. Saimme ihan kohtuullisesti stoppeja, mutta helppoja koreja emme ollenkaan. Jostain syystä emme pysty pitämään tasaisesti näiden kansainvälisten matsien vaatimaa tempoa yllä, harmitteli 18-vuotiaiden poikien valmentaja Pieti Poikola.

Suomen valopilkku oli 210-senttinen Joonas Cavén (29/7), joka teki tarkkaa työtä kolmen pisteen viivan takaa: 6/11.

- Joonas nosti meidät koreillaan takaisin peliin kolmannella jaksolla ja saimme eron neljännen jakson alkuun kymmenen pinnaan, mutta sitten Tanska heitti pari helppoa kuppia ja intensiteettimme laski. Näytti siltä, että olisimme ikään kuin tyytyneet kohtaloomme, Poikola manaili.

16-vuotiaiden tyttöjen usko loppui

PM-turnauksen voitokkaasti avannut alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi torstaina suurinumeroisen 31-69 (16-35)-tappion kisaisäntä Ruotsia vastaan.

Fyysistä, kovaotteista koripalloa pelannut Ruotsi sukelsi suomalaispelaajien pään sisään puolustuksellaan ja johti jo avausjakson jälkeen pistein 18-4. Suomi joutui ottelun edetessä kokovartalokipsiin ja Ruotsi onnistui viemään vielä kolmannenkin jakson nimiinsä 23-6.

- Kun hävisimme kovuudessa, meiltä katosi usko ja uskallus. Kun emme uskaltaneet tehdä niitä asioita mitä osaamme ja mihin pelitavallamme päästämme, peli meni tällaiseksi. Ruotsi vei ja me vikistiin, pohti alle 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Harri Jokela.

- En tiedä, oliko meillä hyvänolontunnetta siitä, että veimme tammikuun Baltic Sea Cupissa ruotsalaisia kuin mätää kukkoa. Sen voi tosin pistää valmennusjohdon piikkiin, koska emme ehkä painottaneet tarpeeksi pelaajille sitä, että kansainväliset ottelut täytyy pelata ottelu kerrallaan. Oppirahat pitää kuitenkin maksaa näin, ja huomenna on uusi matsi.

Tilastojen valossa Suomen kärjen muodostivat Jenni Rantanen (8/3) ja Tuuli Menna (6/5).

16-vuotiaiden poikien puolustus romahteli Islantia vastaan

Myös Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi tappion toisena Baltic Sea Cup -päivänä. Avauspäivänä Tanskan kurinalaisella pelillä voittanut Suomi joutui myöntämään Islannin paremmakseen pistein 85-99 (41-49).

- Valitettavan tuttu kuvio tammikuun Baltic Sea Cupista: hyvän avauspäivän jälkeen emme onnistu saamaan toiseen peliin samaa sykettä. Eilen pystyimme menemään etenkin puolustuksessa täysin pelikirjan mukaisesti, mutta tänään puolustuksemme kivijalka romahteli pahasti, selvitti joukkueen päävalmentaja Jyri Lohikoski.

Islanti noukki ottelussa 17 hyökkäyslevypalloja ja nosteli niistä lukuisia helppoja koreja. Vastaavasti Islanti pääsi myös 30 kertaa vapaaheittoviivalle, joista joukkue säkitti 24. Islantia johti peräti 35 pistettä heittänyt Maciej Baginski.

Suomella oli etsikkoaikansa kolmannen jakson lopusta alkaen. Joukkue rynnisti 57-72-tappioasemasta kolmen pisteen päähän tilanteeseen 69-72 päätösjakson alussa. Kirivaiheen jälkeen peli kuitenkin pysähtyi viideksitoista minuutiksi toimitsijapöydän epäselvyyksien johdosta, jonka jälkeen Islanti vei seuraavat minuutit 7-0 pedaten tiensä 14 pisteen voittoon.

- Juuri kuin saimme höyryn päälle, jouduimme keskeyttämään pelin pitkäksi aikaa, mikä oli myrkkyä tempopelaamiselle. Toisaalta pakko antaa kunnia Islannin pojille, jotka tekivät erittäin kovia koreja päätösjaksolla, Lohikoski kertasi.

Suomen tehokkaimmat olivat Oskar Michelsen (19/7), Anton Odabasi (15/3) ja Ville Hänninen (14/3/3 syöttöä), jonka lisäksi Joakim Jousisto (8/3) keräsi taas valmentajansa kehut.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle