Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten maajoukkue Unkariin EM-kisapaikan jahtiin

 
Naisten maajoukkue Unkariin EM-kisapaikan jahtiin

Suomen naisten koripallomaajoukkueella on edessään kiireinen viikko. Joukkue taistelee Unkarin Sopronissa järjestettävissä EM-karsinnoissa Ukrainan, Unkarin, Bulgarian ja Hollannin kanssa paikasta karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kesäkuussa Puolassa pelattaviin EM-kisoihin. Päävalmentaja Tommi Koskisen mukaan Suomen mahdollisuudet lohkovoittoon ovat realistiset.

Maajoukkueen valmistautuminen 3.-8. kesäkuuta pelattaviin EM-karsintoihin on ollut intensiivinen. Joukkue on pelannut kolmen viikon sisään seitsemän maaottelua; kaksi kertaa sekä Tanskaa että Portugalia vastaan kotona, sekä viime viikonloppuna Liettuaa, Valko-Venäjää ja Ukrainaa vastaan Liettuassa. Päävalmentaja Tommi Koskinen kertoo, että erityisesti viime viikonlopun turnaus oli hyvä mittari joukkueen iskukyvystä.

– Liettuan turnaus oli meille ensiarvoisen tärkeä. Saimme kokemusta siitä, mitä pelaaminen Euroopan huippujoukkueita vastaan vaatii. Ilman noita kolmea peliä emme olisi niin valmiita kuin nyt olemme.

Koskinen on erityisen hyvillään joukkueensa materiaalin laajuudesta. Viime kesän EM-karsintoihin nähden Suomella on jalkeilla tasavahva joukkue. Runkopelaajat Tiina Sten, Dionne Pounds, Heta Korpivaara ja Taru Tuukkanen ovat esittäneet hyviä otteita valmistavissa maaotteluissa. Lisäksi viime kesän maaotteluympyröistä sivussa ollut Reetta Piipari sekä joukkueen uudet tulokkaat ovat tuoneet oman mausteensa ryhmään.

– Piipari on tuonut pelinjohtoon uusia ulottuvuuksia. Uudet tulokkaat ovat puolestaan sopeutuneet ryhmään hyvin ja jokaisella on omat vahvuutensa. Esimerkiksi Krista Grossin levypallo- ja puolustuspeli, Linda-Lotta Lehtorannan puolustus ja Henna Koposen korinaluspeli ovat kaikki tuoneet peliimme jotain olennaista lisää.

Levypallot, puolustus ja kaukoheitot

Suomen karsinnat alkavat tiiviisti, sillä joukkue pelaa ensimmäiset kolme otteluaan kolmen päivän sisään: perjantaina vastaan asettuu Bulgaria, lauantaina Unkari ja sunnuntaina Hollanti. Viimeinen alkulohkovastustaja Ukraina kohtaa Suomen keskiviikkona.

– Tilanne on sikäli todella hyvä, että kohtaamme ensiksi joukkueet, jotka ovat meille tuttuja jo viime kesän karsinnoista. Hollannin otteita ehdimme seuraamaan kaksi päivää ennen kuin pelaamme heitä vastaan. Ukraina puolestaan tuli tutuksi viime viikonlopun turnauksessa, Koskinen myhäilee.

Karsintavaihe on tyly, sillä vain lohkovoittaja jatkaa eteenpäin. Lohkojen voittajat kohtaavat 12. ja 15. kesäkuuta järjestettävässä karsintafinaalissa, jonka voittava joukkue etenee kesäkuussa Puolassa pelattaviin EM-kisoihin.

– Lohko on täysin voitettavissamme, Koskinen arvioi.

– Kehityimme joukkuepuolustuksessamme ja levypallopelissämme harppauksin viime viikonloppuna, ja meidän on yllettävä samalle tasolle myös karsinnoissa. Lisäksi meidän on saatava taas kolmen pisteen heittomme sisään, sillä olimme sillä osa-alueella heikkoja Liettuan turnauksessa. Kun nämä asiat toteutuvat, lohkovoitto on lähellä.

Koskisen viikko sitten valitsemasta karsintatusinasta kaikki lähtevät Unkariin lukuun ottamatta polvivaivaista Evita Iiskolaa, jonka paikan karsintaryhmässä ottaa toukokuussa maaotteludebyyttinsä tehnyt Catzin Hanna Vapamaa.

– Lähtötilanne on hyvä. Pieni vatsapöpö on kiusannut paria pelaajaa, mutta se on nopeasti ohi menevää sorttia. Olemme luottavaisia omaan tekemiseemme.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluTampere


Takaisin edelliselle sivulle