Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen kärkivauhdissa FIA GT3 EM-sarjan Englannin osakilpailun harjoituksissa

 
Mikko Eskelinen kärkivauhdissa FIA GT3 EM-sarjan Englannin osakilpailun harjoituksissa

Kansainvälisen autourheiluliitto FIAn rata-autoilun GT3 EM-sarjan, ralliautoilun SM-sarjan ja MM-sarjan osakilpailuja kuluvana vuonna ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 38, ilmoittautuu GT3 EM-sarjan Englannin osakilpailujen kärkitaisteluihin. Fischer Racingin Ford GT autolla ajava Eskelinen ja tanskalainen tallitoveri Christoffer Nygaard pitivät viidenneksi kiireisintä vauhtia tänään perjantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa.

Vuosi sitten autourheilu-uransa ensimmäiset GT3-luokan EM-pisteet samalta Englannin Silverstonen radalta napannut Eskelinen kilpailee palkintokorokesijasta 26 muun autokunnan kanssa. Vapaiden harjoitusten viides sija lupailee hyvää tulosta huomisista aika-ajoista sekä kahdesta ajettavasta osakilpailusta.

– Vuosi sitten ajoin elämäni ensimmäisen GT3 EM-osakilpailun täällä Silverstonessa, jossa parhaimmillani olin jopa hopeasijalla kunnes kokemattomuuttani neljä kanssakilpailijaa pääsi ohitseni. Koen vuoden aikana valtavasti oppineeni uusia juttuja kansainvälisestä rata-autoilusta ja nyt oli helppo hyödyntää saamani kokemus sekä lähteä entuudestaan tutulle radalle ajamaan hyvät harjoitukset, Eskelinen kertoo.

– Tavoitteemme on koko kauden mukaisesti olla viiden nopeimman autokunnan joukossa ja uskon, että huolimatta 75kg lisäpainoista se tavoite on täysin saavutettavissa. Uskoa ja luottamusta löytyy myös siitäkin syystä, että paikalla on suuri joukko suomalaisia yhteistyökumppaneitani kannustamassa minua eikä siten epäonnistuminen ole edes vaihtoehto. Lisäksi kun kilpailussa ajaa myös kaksi muuta suomalaiskuskia niin totta kai tavoitteeni on kilpailuissa jälleen olla myös nopein suomalainen, jatkoi Eskelinen.

Rata-autoilun GT3 EM-sarjan aika-ajot alkavat klo 11.40 ja ensimmäinen kilpailu klo 15.30. Sunnuntaina ajettava toinen osakilpailu starttaa klo 13.45. Aika-ajoja ja kilpailuja voi seurata suorina TV-lähetyksinä sarjan kotisivuilta osoitteesta www.gt3europe.com.

FIA GT3 EM-sarjan Englannin osakilpailun vapaiden harjoitusten tulokset:
Top-5:

1. Harrie Kolen & Nicky Catsburg, BMW Z4 GT3, 2:05.395
2. Francesco Castellacci & Federico Leo, Ferrari 458 Italia, +0.433sek
3. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, +0.580sek
4. Edward Sandström & Abdulaziz Al Faisal, BMW Z4 GT3, +0.635sek
5. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, +0.653sek
---
21. Stephane Lemeret & Markus Palttala, Ford GT, +4.078sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle