Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen 16-vuotiaat PM-kisavoittoihin perjantaina

 
Suomen 16-vuotiaat PM-kisavoittoihin perjantaina

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ylsivät perjantaina voittoihin Ruotsin Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa. Molempien joukkueiden jalkoihin jäi Norja, jonka 16-vuotiaat tytöt kaatoivat 91-37 (45-25) ja 16-vuotiaat pojat 109-67 (39-41).

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt osoittivat toipuneensa helatorstain Ruotsi-tappiosta nopeasti ja pilkkoivat perjantain PM-kisaottelussa Norjan paloiksi lukemin 91-37 (45-25). Norja sinnitteli suomalaiskyydissä kymmenen minuuttia, mutta onnistui tekemään viimeisen 30 minuutin aikana vähemmän pisteitä kuin pelkällä avausjaksolla.

- Tytöt tiesivät, että pelasimme eilen alakanttiin, ja tänään peli-ilme oli alkuminuuteilta asti erinomaisen hyvä läpi matsin. Olimme oikealla tavalla aggressiivisia ja päättäväisiä, kehui joukkueen päävalmentaja Harri Jokela.

Norja pelasi lähes täydet 40 minuuttia paikkapuolustusta. Suomalaiset eivät kuitenkaan hyytyneet, vaikka joukkue ei ole harjoitellut paikkaa vastaan hyökkäämistä vielä tämän kevään aikana.

- Eilisen matsin jälkeen piirsimme kertaalleen taululle, miten paikkaa vastaan tulee hyökätä, ja kehotimme tyttöjä miettimään yön yli, miten paikkahyökkäys pannaan käytäntöön. Hyvin onnistuimme, jatkoi Jokela.

Suomelta kaksinumeroisille pisteille pääsivät Veera Välimaa (13/7), Tuuli Menna (12/6/3 riistoa), Moona Hämäläinen (12/5), Ninni Salmi (10/8/3 blokkia) ja Vilma Purhonen (10/4).
 
Ruotsi päätti 18-vuotiaiden tyttöjen voittoputken

PM-turnauksen kahdella perättäisvoitolla aloittanut Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui perjantaina toteamaan Ruotsin paremmakseen. Isäntämaa porhalsi jo avausjaksolla kymmenen pisteen karkumatkalle ja voitti koko ottelun 42-72 (17-36).

- Kaveri oli astetta isompi, astetta fyysisempi ja astetta valmiimpi peliin kuin me, summasi 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Ruotsi johti ottelua parhaimmillaan 37 pisteellä päätösjakson alussa. Viimeisillä minuuteilla Suomi kuitenkin löysi peli-ilmeensä ja onnistui viemään viimeisen jakson nimiinsä 21-16.

- Positiivista oli se, että vaikka taululla oli aika rumatkin lukemat, pelaajat jaksoivat vielä taistella ja pistää viimeisen jakson hanttiin, Mirolybov jatkoi.

Suomen pirteimmät olivat Annika Holopainen (10/3), Meral Bedretdin (8/4) ja Emmi Leino (8/1).

16-vuotiaat pojat karkasivat Norjalta kolmannella jaksolla

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue käänsi PM-kisojen yhteissaldonsa voitolliseksi päihittämällä torstain Islanti-tappion jälkeen perjantaina Norjan pistein 109-67 (39-41).

Norja piti hyvällä hyökkäyspelillään Suomea pinteessä ottelun puoleenväliin asti, mutta tauolta kentälle saapui sisuuntunut Suomi. Suomen puolustus lukitsi norjalaiset täydellisesti ja ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen ja neljännen jakson taitteessa, kun sinivalkoiset porhalsivat 53-53-tasatilanteesta 53-77-johtoon.

- Eilisen Islanti-pelin jälkeen teemamme oli tänään paluu perusasioihin. Pääasia on, että puolustuksemme pitää, ja se tarkoittaa sitä, että ohjaamme hyökkääjät kohti sivu- ja päätyrajoja, joissa emme häviä 1-1-tilanteita, emmekä ainakaan keskelle. Ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen emme onnistuneet näissä perusasioissa, ja Norja pysyi hyvällä hyökkäyksellään pelissä mukana, tiivisti 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski ottelun avauspuoliskon juonen.

- Kopissa esitin pyynnön, että jätkät keräisivät sisältään sen sisun, mitä näissä peleissä tarvitaan. Pojat tulivat kopista vaadittavalla sykkeellä ja norja romahti täysin paineessamme.

Suomen tehot jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken. Lohikosken erikoismaininnan ansaitsivat kapteeni Ville Hänninen (16/0/4 syöttöä), aloitusviisikkoon nostetut Emir Sulejmanovic (17/5) ja Miikka Mikkonen (10/4) sekä Joakim Jousisto (10/3) ja Erkka Lahti (4/4).
 
Norjan kiri masensi 18-vuotiaat pojat

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien voittotili PM-kisoissa jäi edelleen avaamatta, kun Norja voitti perjantain ottelun toisen puoliskon murskaavasti 49-23 ja koko ottelun 78-71 (29-48) oltuaan pahimmillaan yli 20 pistettä perässä.

Ottelun avauspuoliskolla Suomi puolusti erinomaisesti ja toteutti hyökkäyskuvioitaan maltilla pedaten puoliaikaeron mukavaan 19 pisteeseen. Kolmannelle jaksolle lähdettäessä Norja muutti puolustustaktiikkansa äärimmäisen passiiviseksi 2-3-paikaksi. Suomi sai heittää paikkaa vastaan lähes vapaita kolmen pisteen heittoja, mutta heitot osuivat järjestäen rautoihin ja vastaavasti Norja sai toisessa kenttäpäädyssä hengen päälle. Norja vei kolmannen jakson 34-12 ja juoksi päätösjaksolla Chris-Edou Ndowin (33/13) johdolla piste-eron jo varhain yli kymmeneen.

- Tänään näimme, kuinka koripallo on momentum- ja itseluottamuspeli. Kun kolmannella jaksolla aloimme heittää kaukoheittoja ohi Norjan paikkaaa vasteen, passivoiduimme täysin ja kadotimme pelikonseptimme. Itseluottamuksen katoaminen johti siihen, että puolustuksemme loppui ja mitä lähemmäksi vastustaja tuli, sen huonommaksi itseluottamuksemme meni, 18-vuotiaiden poikien valmentaja Pieti Poikola huokaisi.

- Matsin jälkeen puhuttiin siitä, että ainoa vaihtoehto on koettaa ottaa oppia tästä. Pelin ratkaisu tapahtuu aina puolustuspäässä riippumatta siitä, miten hyökkäys sujuu. Huomenna pelataan kunniasta ja pidetään mielessä, että EM-kisoissa edessä voi olla sama tilanne: jos hävitään kolme matsia, neljäs ottelu on se, joka ratkaisee säilymisemme A-divisioonassa, Poikola päätti puheenvuoronsa.

Suomelta yli kymmenen pisteen ylsivät Joonas Cavén (18/8), Ilari Seppälä (15/5) ja Daniel Dolenc (14/7).

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle