U21: Suomi ja Malta jäivät maaleitta

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue aloitti EM-karsintaurakkansa Maltaa vastaan. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0-0.

Suomen hallintaa

Valkeakosken Tehtaan kentällä pelatussa kamppailussa avauspuolikas oli Suomen hallintaa, mutta ratkaisupaikoissa syötöissä oli turhaa epätarkkuutta. Maltan vaarallisimmat tilanteet alusti Miguel Ciantar, joka piti aika ajoin nopeudellaan Suomen puolustajat varpaillaan.

Suomen ensimmäinen maalipaikka tuli 8. minuutilla. Teemu Pukki nousi röyhkeästi vasenta laitaa ja syötti Lauri Dalla Vallelle. Dalla Vallen volley meni niukasti yli. Hetkeä myöhemmin kotikentällään pelannut Timi Lahti pääsi kokeilemaan kaukaa, mutta laukaus suuntautui liian keskelle.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Pukki kohahdutti Tehtaan kentän yleisöä kääntölaukauksellaan. HJK-hyökkääjän kuti viuhui yli maalin.

Heti toisen puoliajan alkuun Suomi sai kulmapotkun jälkitilanteesta mainion paikan mennä johtoon. Petteri Pennanen pääsi tykittämään kuudentoista rajalta vastapalloon, mutta huonoksi onneksi pallo suuntautui suoraan kohti Maltan maalivahtia Steve Sultanaa.

Kesken Suomen pallonhallinnan Malta oli päästä yllättämään. Pitkä pystysyöttö tavoitti linjan takana Leighton Gerchin, mutta suomalaisten onneksi hän ohjasi pallon oikealta ohi.

Pennanen pääsi toisen kerran hyvään laukaisupaikkaan 55. minuutin kohdalla. Laukaus nuoli vasenta tolppaa, mutta väärältä puolelta. Varttia myöhemmin Petteri Forsell pääsi vielä lähemmäksi onnistumista. Tällä kertaa pallo kolahti vasemmasta tolpasta takaisin peliin. Myös tämä tilanne syntyi kulmapotkun jälkihässäkästä.

Forsellin antamat kulmapotkut aiheuttivat päänvaivaa Maltan puolustukselle. Lahti pääsi puskupaikkaan 78. minuutilla, mutta hakalaisen pusku meni oikealta hieman ohi. Aivan lopussa Pukilla oli avopaikka, mutta ohi meni tämäkin pallo.

Suomen urakka EM-karsinnoissa jatkuu Porissa 10.8. Tuolloin vastassa on Liettuan kaatanut Slovenia.