Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiskuskeille syvä pettymys GT3 EM-sarjan Englannin ensimmäisestä osakilpailusta

 
Suomalaiskuskeille syvä pettymys GT3 EM-sarjan Englannin ensimmäisestä osakilpailusta

Mikko Eskelinen silti nopein suomalaiskuski

Kovin odotuksin Englannin Silverstonen radalla ajettuun rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan kolmanteen osakilpailuun startanneet kolme suomalaiskuljettajaa jäivät kaikki statistin rooleihin eivätkä siten yltäneet tavoitteisiinsa.

Aika-ajoissa toiseksi nopeimman ajan kellottanut Markus Palttala kärsi rengasrikon raahautuen maalilipulle sijalla 23. ja 18. lähtöruudusta startannut Petri Lappalainen sekä 23. lähtöruudusta EM-pisteitä tavoitellut Mikko Eskelinen saapuvat maalilipulle pisteiden ulkopuolisilla sijoilla 17. ja 16. Eskelisen kohtalona oli jälleen kärsiä vaihdelaatikkoviasta, joka tällä kertaa oikutteli vitosvaihteella. Syystäkin rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari, Mikko Eskelinen, 38, ei ollut tyytyväinen lopputulokseen.

- Ajallisesti aika-ajot menivät hyvin, koska pystyin lähes kolme sekuntia parantamaan vuoden takaista aikaani. Vastaavasti kanssakilpailijoiden tiimit ovat myös tehneet kotiläksynsä oikein koska 22. autokuntaa piti meitä kovempaa vauhtia. Aika-ajojen tulos kertoo sen, että vuoden takaisesta tilanteesta kilpailu menestyksestä on tänä huomattavasti kovempaa, Eskelinen tietää.

- Itse kilpailu meni vaihdelaatikkovikaa ja lopputulosta lukuun ottamatta mukavasti. Vitosvaihde ei toisinaan tahtonut pysyä päällä ja toisinaan se hyppäsi kesken kaiken pois. Laskeskelimme, että vika haittasi kilpailuamme keskimäärin sekunnin kierrosta kohden ja ilman tuota teknistä vikaa olisi tavoitteemme eli viiden parhaimman joukkoon ollut saavutettavissa, jatkoi 16. sijaan syvästi pettynyt suomalaiskuljettaja.

Huomenna sunnuntaina edessä on neljäs EM-sarjan 12 osakilpailusta ja Eskelisen autokunta starttaa tanskalaisen Christoffer Nygaardin käskyttämänä 16. lähtöruudusta. Taistelu EM-pisteistä ei myöskään ole helppoa Petri Lappalaisella tai Markus Palttalalla, jotka lähtevät matkaan takarivistä sijoilta 24. ja 26.

Lopputulokset FIA GT3 EM-sarjan 3. osakilpailu: Silverstone, Englanti
1. Federico Leo & Francesco Castellacci, Ferrari 458 Italia, 1:00:40.783
2. Gael Lesoudier & Maxime Martin, Aston Martin DBRS 9, +10.433sek
3. Philippe Giauque & Mike Parisy, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, +14.187sek
---
16. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, +57.027sek
17. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, +57.606sek
---
23. Markus Palttala & Stephane Lemeret, Ford GT, +1:34.0sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle