Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Unkari kampesi Suomen nurin korinaluspelillään

 
Unkari kampesi Suomen nurin korinaluspelillään

EM-karsintansa riemukkaalla voitolla Bulgariasta aloittanut Suomen naisten maajoukkue joutui lauantaina antautumaan karsintalohkonsa suosikkijoukkue Unkarille pistein 51-65 (26-39). Fanaattisen, 2 500-päisen kotikatsomonsa edessä pelannut Unkari dominoi kenttätapahtumia korinalus- ja levypallopelillään ja onnistui karkaamaan Suomelta jo toisella kymmenminuuttisella.

Suomi haastoi Unkarin hyvällä peli-ilmeellä ja intensiteetillä, mutta joutui altavastaajaksi korien läheisyydessä. Unkarin pitkät pelaajat Dóra Horti (193 cm), Anna Vajda (190 cm) ja Orsolya Szécsi (187 cm) työnsivät suomalaiset virkasiskonsa kylmästi syrjään korien alta ja viimeistelivät jo ennen taukoa 14 pistettä kolmen sekunnin alueelta enemmän kuin suomalaiset. Unkari vei ottelun levypallot 36-23, mukaan lukien 13 hyökkäyslevypalloa, jotka puraisivat Suomea aina pahimmissa mahdollisissa tilanteissa.

- Bulgariaa vastaan onnistuimme lyhyempänäkin joukkueena viemään levypallot nimiimme, mutta unkarilaisten tilannekovuus oli tänään meille liikaa, myönsi Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen.

Ratkaiseva ero syntyi toisella kymmenminuuttisella, jonka Unkari vei ratkaisevan tuntuisesti 21-11. Heta Korpivaara piti henkilökohtaisilla suorituksillaan Suomea pelissä mukana ennen taukoa, ja kolmannella jaksolla näytti viiden minuutin ajan siltä, että sinivalkoiset pääsisivät vielä Unkarin tuntumaan. Suomi onnistui pysäyttämään Unkarin hyökkäyspelin muutamaksi minuutiksi lähes kokonaan, mutta ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyödykseen.

- Unkari oli scoutannut hyökkäyksemme perinpohjaisesti. Tämän matsin loppu olisi ollut aivan eri näköinen, jos kakkosoptiomme olisivat toimineet, mutta kun emme kerta kaikkiaan osu kaukaa (kolmoset 16,7 %), meni hyökkäämisemme todella vaikeaksi. Paikkapuolustuksemme piti erinomaisesti muutaman minuutin, mutta ei loppuun asti, Koskinen harmitteli.

Hyökkäys puuroutui, puolustus hyvää

Suomen paras pisteidentekijä oli Korpivaara, joka heitti kaikki 13 pistettään ennen taukoa. Toisella puoliajalla Unkari otti Korpivaaran erityisvartiointiin.

- Heta oli ekalla puoliajalla erinomainen, mutta toisella puoliskolla hänet liimattiin niin tiukasti, että hän ei paikoin saanut edes palloa käsiinsä, Koskinen kertoi.

Muiden Suomen avainpelaajien pimittämisessä Unkari onnistui järjestäen. Vaikka "naarassusilla" oli hyökkäyspäässä vaisuhko ilta, Koskinen kuitenkin jakoi kiitoksia omiensa puolustusasenteesta.

- Hyökkäys oli vaikeaa ja peli tahmeaa, mutta meillä pysyi se mielessä, että näissä karsintaturnauksissa jokainen piste omiin tai vastustajan koriin on merkityksellinen. Paikkapuolustuksemme oli liikkuvaa, yleisilmeemme hyvä ja tsemppi pysyi loppuun asti.

Ottelu oli myös osoitus koripallon yhä nousevasta asemasta Unkarissa hiljaisempien vuosien jälkeen: Sopronin urheiluhalliin saapuneet 2 500 kannattajaa pitivät äänekkäästi omiensa puolta.

- Takamiehillä ei ollut mitään toivoa huutaa hyökkäyssettejä, meteli oli niin kova, Koskinen kuvaili.
Lohko vielä auki

Vaikka Unkari onnistuikin päihittämään Suomen toisena EM-karsintapäivänä, Koskinen korostaa lohkon olevan vielä täysin auki.

- Bulgaria on taitotasoltaan saman tason joukkue kuin Unkari, mutta Unkarilla on nyt draivi päällä kotikarsintojen ja joukkueeseen liittyneiden pitkien pelaajien ansiosta. Jos Bulgaria saa vauhtipelinsä käyntiin, he voivat kaataa Unkarin täysin mahdollisesti, eikä Ukrainakaan ole sen huonompi joukkue.

Suomi kohtaa sunnuntain karsintapelissä Hollannin. Hollanti hävisi avausottelunsa Unkaria vastaan suurinumeroisesti.

- Eilisen perusteella Hollanti ei tappele turnausvoitosta, mutta emme voi aliarvioida yhtään vastustajaamme. Hollantilaispelaajat ovat hyviä urheilijoita, jotka juoksevat tehokkaasti kenttää. Heidän takamiestensä pallonkäsittely on se osa-alue, johon meidän pitää iskeä.

Karsintalohkoa johtaa Unkari kahdella voitollaan, perässään Suomi (1-1), Bulgaria (0-1), Hollanti (0-1) ja Ukraina (0-0).

Suomi ja Hollanti kohtaavat sunnuntai-iltana klo 21:15 Suomen aikaa.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle