Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiskuljettajille nollasaldo GT3 Englannin osakilpailuista

 
Suomalaiskuljettajille nollasaldo GT3 Englannin osakilpailuista

Eskelinen tuskasteli autonsa kilpailukyvyn kanssa

Englannin Silverstonen radalla ajetut Rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu ei tuonut menestystä kenellekään kolmelle suomalaiskuljettajalle. Lauantaina Mikko Eskelisen, Petri Lappalaisen ja Markus Palttalan kohtalona oli jäädä pistesijojen ulkopuolelle eikä tänään sunnuntaina ajettu toinen osakilpailu tuonut juurikaan parempia sijoituksia. Fischer Racingin Ford GT autoilla kilpailleet Eskelinen ja Palttala sekä Porschella ajanut Lappalainen jäivät auttamattomasti kärkivauhdista sekä EM-pisteistä.

Tunnin mittaisessa kilpailussa uusilla BMW Z4, Aston Martin DBRS 9 ja Ferrari 458 Italia -kilpureilla ajaneet kuljettajat olivat jopa 2 sekuntia kierrosta kohden nopeampia kuin vanhoilla autoilla ajaneet suomalaiset. Jopa takavuosien sarjan yksi nopein kuljettaja, jyväskyläläisen Mikko Eskelisen tanskalainen tallitoveri Christoffer Nygaardilla oli huomattavia vaikeuksia pysyä kärkikuljettajien vauhdissa mukana. Eskelinen tietää mistä kenkä puristaa ja tietää miten saksalaisen Fischer Racingin Ford GT auton kilpailukyky seuraavassa osakilpailussa palautetaan.

- Ajollisesti meillä oli erinomainen kilpailupäivä. Christoffer ja minä saimme molemmat ajaa ehjät suoritukset, mutta automme vauhti ei tällä hetkellä yksinkertaisesti riitä sarjassa uusilla automalleilla ajavien kyytiin. Vuosi sitten olimme täällä Silverstonen radalla parhaimmillamme toisena ja jos silloin olisimme ajaneet kuten tänään niin olisimme voittaneet sen kilpailun. Nyt lähes täydellisellä suorituksella olimme vasta sijalla 15. ja jäimme voittajalle anteeksi antamattomat 2 sekuntia jokaisella kierroksella, tilitti Eskelinen pettymystään.

- Toivotaan, että neljässä ajetussa osakilpailussa dominoineet uudet automallit saisivat seuraaviin osakilpailuin kunnolla lisäpainoja ja vastaavasti mieluusti luopuisimme meille annetuista 75kg painolastista. Tämä varmasti edes vähän tasoittaisi nyt mielestäni meitä kovasti sortavia olosuhteita ja sitä kautta saisimme mahdollisuuden nousta taistelemaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Espanjassa ajettavien seuraavien osakilpailujen voitoista. Tietysti seuraavan kolmen viikon aikana automme kilpailukykyä on muutenkin vietävä eteenpäin tai muuten loppukauden tulokset tulevat olemaan todella rumaa katsottavaa, Eskelinen tietää.

Kauaa ei rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari ja hallitseva Suomi Cup rallimestari Mikko Eskelinen voi pettymystään surra, koska jo tulevana lauantaina hän vaihtaa vapaasti hengittävän takavetoisen urheiluauton turboahdettuun nelivetoiseen ralliautoon ja mittaa vauhtiaan Lapualla ajettavassa ralliautoilun SM-sarjan kuudennessa osakilpailussa.

- Englannin Silverstonen 16. ja 15. sijat olivat kaikkea muuta mitä kilpailuilta haettiin. Valtavan pettymyksen myötä nyt on kieltämättä hyvä hetkeksi unohtaa huikean kovatasoinen GT3-luokan EM-sarja ja nautiskella ralliautoilusta. Keskiviikkona ajan runsaasti testiä jotta lauantainen tavoitteeni eli olla 10 nopeimman SM-kuljettajan joukossa toteutuu, Eskelinen uskoo.

Lopputulokset FIA GT3 EM-sarjan 4. osakilpailu: Silverstone, Englanti:
1. Hoevert Vos & Jeroen den Boer, BMW Z4 GT3, 1:00:57.286
2. Harrie Kolen & Nicky Catsburg, BMW Z4 GT3, +1.095sek
3. Gael Lesoudier & Maxime Martin, Aston Martin DBRS 9, +5.420sek
4. Daniel Brown & Glynn Geddie, Ferrari 458 Italia, +11.018sek
5. Federico Le & Francesco Castellacci, Ferrari 458 Italia, +16.718sek
---
14. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, +47.195sek
15. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, +57.279sek
---
kesk. Markus Palttala & Stephane Lemeret, Ford GT

Epävirallinen FIA GT3 EM-sarjatilanne 2011 4/12 osakilpailua:
1. Francesco Castellacci & Federico Leo, 53 pistettä
2. Jeroen den Boer & Hoevert Vos, 50 pistettä
3. Abdulaziz Al Faisal & Edward Sandstroem, 43 pistettä
4. Maxime Martin & Gael Lesoudier, 39 pistettä
5. Claudia Huertgen & Csaba Walter, 38 pistettä
---
15. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, 6 pistettä
---
18. Jan Heylen & Petri Lappalainen, 2 pistettä
---
20. Markus Palttala & Stephane Lemeret, 0 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle