Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hollanti juoksi Suomen nurin EM-karsinnoissa

 
Hollanti juoksi Suomen nurin EM-karsinnoissa

Kolmannen EM-karsintaottelunsa kolmen päivän sisään pelannut Suomen naisten maajoukkue joutui sunnuntai-iltana ylipääsemättömiin vaikeuksiin yrittäessään pysäyttää selkä seinää vasten pelanneen Hollannin juoksupeliä. Suomi kaivautui päätösjaksolla 11 pisteen takaa-ajoasemasta kolmen pisteen päähän, mutta joutui taipumaan 80-83 (40-44)-tappioon.

Kahtena edeltävänä päivänä nitro-ottelut Bulgariaa ja Unkaria vastaan pelannut Suomi oli sunnuntai-illan ottelussa altavastaaja alusta pitäen. Lauantaina lepopäivää viettäneet hollantilaiset pyrkivät väsyttämään suomalaiset nopeilla vastahyökkäyksillä, vaihtelevilla puolustusmuodoilla ja jatkuvalla pallonliikkeellä, ja Suomi oli suurimman osan ottelun kulusta pari askelta hollantilaisista jäljessä.

- Tosiasia on se, että jalat loppuivat kesken. Emme jaksaneet pelata kolmatta peräkkäistä peliä. Hollanti heitti kakkosensa taukoon mennessä 82,7 % tarkkuudella yksinkertaisesti siitä syystä, että he pelasivat 1-1-hyökkäyksiä koko ajan ja pääsivät juoksemaan puolivapaita layupeja koriin, sadatteli päävalmentaja Tommi Koskinen.

- Kyse ei ole siitä, että olisimme tahallaan aliarvioineet Hollantia vaan siitä, että jalat puuttuivat pelistä. Kävi juuri niin kuin ei pitänyt käydä: Hollanti piti vauhtia ja härdelliä ja me emme onnistuneet juoksupelin jarruttamisessa.

Hollanti johti ottelua kahdeksalla pisteellä viisi minuuttia ennen loppua, jolloin Suomi turvautui viimeiseen oljenkorteensa, koko kentän paikkaprässiin. Ansiokkaasti taistellut Suomi onnistui pakottamaan hollantilaiset pariin otteeseen pallonmenetykseen, ja viimeisen minuutin ja 20 sekunnin aikana Suomelle tarjoutui kahdesti mahdollisuus tasoittaa peli. Hyökkäykset päättyivät kuitenkin pallonmenetykseen ja ohiheittoon.

- Voitto oli hyvin lähellä, vaikka Hollanti peliä veikin. Saimme ihan hyvät hyökkäykset aikaiseksi päätöshetkillä, mutta Hollannin puolustus oli ajan tasalla, Koskinen kertasi.

Tuukkanen säilytti tasonsa

Suomen tehopelaaja Hollantia vastaan oli Taru Tuukkanen (22/7), joka paitsi vastasi Suomen korkeimmista piste- ja levypallolukemista, myös pimensi kokeneen hollantilaissentteri Naomi Halmanin (10/2/5 syöttöä).

- Taru oli varmalla omalla tasollaan, mutta muuten jäimme koko joukkueena kauaksi parhaastamme. Otimme hätäisiä ratkaisuja hyökkäyksessä ja puolustuspäässä emme pysyneet lainkaan vauhdissa mukana.

Hollanti hävisi EM-karsintojen avausottelunsa Unkaria vastaan suurinumeroisesti. Koskisen mukaan kentällä oli kuitenkin täysin erilainen joukkue kuin Unkaria vastaan.

- Jälkiviisaana on helppo sanoa, että Unkari-Hollanti-ottelua ei olisi pitänyt katsoa ollenkaan, koska Hollanti oli siinä niin huono. Tänään esille nousi pari sellaista pelaajaa, joita emme osanneet odottaa, jonka lisäksi Hollanti käytti tietoisesti hyväkseen sitä, että meillä oli kolmas peli kolmen päivän sisään ja he saivat tulla kentälle tuoreilla jaloilla.

Koskisen mukaan kirvelevä Hollanti-tappio käy kuitenkin oppitunnista jatkon kannalta.

- Kun vastaavia maratonturnauksia tulee jatkossa, meidän on pidettävä huolta pelaajien jaksamisesta siten, että pelaamisen taso ei tipu näin paljon kolmen päivän aikana. Pelaajien asenteessa ei ollut moitteen sijaa, mutta kun pelaa tämän tason otteluita tällä tahdilla, ei ole ihme, jos se näkyy tekemisessä.

Keskiviikkona "kasvojen pesu"

Suomi sai tappion myötä sanoa EM-kisahaaveilleen hyvästit. Joukkueella on kuitenkin mahdollisuus sijoittua vielä EM-karsintalohkonsa toiselle sijalle, jos muiden joukkueiden pelit menevät sopivasti ristiin ja Suomi päihittää karsintojen päätöspäivänä keskiviikkona Ukrainan.

- Meillä on nyt kaksi päivää aikaa palautua ja keskiviikkona edessä on kasvojenpesun paikka. Meidän on osoitettava itsellemme, ettemme ole niin huono puolustusjoukkue kuin miltä Hollantia vastaan näytti, Koskinen uhkui.

Koskisen mukaan EM-kisahaaveiden kariuduttua joukkueen mieliala on pettynyt, mutta ei lyöty.

- Samalla tavalla jatketaan duunia kuin tähänkin asti. Maanantaina harjoitellaan tunti ja yritetään saada katseet käännettyä Ukraina-matsiin. Hollanti-peli oli sellainen, joka olisi ihan ehdottomasti pitänyt voittaa, mutta se on nyt menneisyyttä. Nyt keskityttään tulevaan ja kerätään lääkkeet Ukrainan kaatoon.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle