Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Levin maailmancupin naisten kilpailu nousi TV-lähetysajoissa maailman kärkeen

 
Levin maailmancupin naisten kilpailu nousi TV-lähetysajoissa maailman kärkeen

Alppihiihdon pujottelun maailmancupin avauskilpailut järjestetään marraskuun 11.-13. päivä Levillä. Tapahtuman järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa, vaikka kisoihin on aikaa useampi kuukausi. FIS:n kevätkokouksesta Slovenian Portorozissa saatu palaute edellisen vuoden kisasta antoi lisäpotkua kisajärjestelyihin.

Vuonna 2010 Levillä kisattu naisten pujotteluavaus on suorissa tv-lähetyksissä mitattuna maailmancupin ykkönen. Myös miesten kisa on kymmenen eniten suoraa tv-aikaa keränneen kisan joukossa, joten pitkäjänteinen työ kisan eteen on kannattanut ja Levi on noussut nopeassa ajassa alppisirkuksen suurien kilpailujen joukkoon.

”Kauden aikana naisilla oli 39 ja miehillä 40 kilpailua, joten ykkössija naisissa ja kahdeksas sija miehissä on kovanluokan juttu. Naisissa ykkössija tuli melko reippaalla erolla ennen Itävallan Flachauta, joten puhutaan selkeästi kiinnostavimmista kilpailuista television lähetysajalla mitattuna”, Levin maailmancupin pääsihteeri Mikko Saarinen iloitsee.

”Myös FIS:n kokouksen maailmancupin järjestäjäseminaarissa puhuttiin television merkityksestä ja sieltä korostettiin nimenomaan suoran lähetyksen tärkeyttä. Tämä tietenkin nostaa myös Levin kärkisijan arvoa. Suora tv-lähetys on tietenkin vain osa medianhuomion kokonaisuutta, mutta luonnollisesti tärkein sellainen”, Saarinen jatkaa.

Levillä halutaan olla ykkösiä myös tulevaisuudessa, joten kehitysaskelia on otettava vuosi vuodelta ja tapahtumaa kasvatettava myös kisarinteen ulkopuolella.

”Levin tapaisia kisoja, joissa ovat sekä naiset että miehet mukana ei ole kauden aikana muualla kuin suurpujottelukauden avauksessa Söldenissä ja finaaleissa kauden päättyessä. Kisa mahdollistaa hyvän startin kauteen ja luo Leville jo alkukaudeksi huippusesonkiviikonlopun. Töitä paiskitaan kovasti, että tuhannet kisavieraat viihtyvät Levin ainutlaatuisessa ilmapiirissä”, Saarinen kertoo.

Myös kilpailutapahtumat kokevat pieniä uudistuksia, joilla on vaikutuksia erityisesti televisiokatsojille sekä paikan päällä screeneiltä laskusuorituksia seuraaville katsojille.

”Jokaiseen ratakeppiin asennetaan anturi, joka kepin heilahduksen vaikutuksesta lähettää dataa ajanottoon. Näin tv-lähetyksiin saadaan mukaan reaaliaikainen seuranta siitä, miten laskija pärjää verrattuna kilpakumppaneihin. Järjestelmä lanseerataan Levillä ja uskon, että se tuo paljon uutta perspektiiviä kilpailujen seuraamiseen”, Saarinen toteaa.

Alppihiihdon maailmancupin pujottelukauden avauskilpailut Levillä 11.-13. marraskuuta 2011.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle