Ruotsalaiset nöyryyttivät Suomea futiskentillä.

Ruotsi pöllytti Huuhkajia rumin lukemin

Ruotsin kapteeni Zlatan Ibrahimovic johdatti kolmella maalillaan joukkonsa 5-0-voittoon Suomesta tiistai-iltana Råsundan stadionilla.

Ibrahimovicin ilta

Mixu Paatelainen marssitti kentälle avauskokoonpanon, jossa kaksi pelaajaa sai tulikasteensa karsintaotteluissa; Anssi Jaakkola ja Joona Toivio. Maalivahti Jaakkolalle ottelu oli kaiken kaikkiaankin ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Suomi aloitti pelin vahvasti ja jauhoi hyviä hyökkäyksiä Ruotsin maalille, mutta ensimmäinen vaaran paikka syntyi 3. minuutilla Suomen päädyssä. Anssi Jaakkola purki huolimattomasti pallon suoraan ruotsalaispelaajan jalkaan ja isännät pääsivät vaaralliseen vastaiskuun. Huuhkajien onneksi Johan Elmanderin yritys maalin edustalta meni hieman oikealta ohitse.

8. minuutilla sama mies oli taas asialla. Juoksuvoimainen ruotsalainen polki ohi Markus Heikkisen, eteni boxin oikeaan laitaan ja laukoi vihaisesti. Tälläkin kertaa ohi, mutta vasemmalta.

11. minuutilla Ruotsi sai vapaapotkun 35 metristä. Kim Källström antoi sen maalin edustalle. Tilanteeseen rynnänneet ruotsalaispelurit eivätkä suomalaispuolustajatkaan palloon aivan yltäneet ja paha pomppu maalin edustalta yllätti Jaakkolan ja peliväline livahti vasempaan takakulmaan.

Ruotsi hallitsi ottelutapahtumia, mutta Suomellakin oli paikkansa. 18. minuutilla Huuhkajat saivat kulmapotkun, josta Mika Väyrynen pääsi hyvään puskupaikkaan. Pallo livahti kuitenkin metrin verran yli maalin.

25. minuutilla Ruotsi teki aikaisen vaihdon. Ola Toivonen tuli vaihtoon ja kotiyleisön suuri lemmikki Zlatan Ibrahimovic kirmasi kentälle.

28. minuutilla Suomella oli loistopaikka tasoitukseen. Roman Eremenko syötti Perparim Hetemaj’lle ja tämä keskitti loistavasti maalin edustalle. Mika Väyrynen pääsi jälleen loistavaan puskupaikkaan, mutta sihti oli toistamiseen huono ja pallo livahti vasemmalta ohitse.

Ruotsin toinen osuma syntyi 31. minuutilla, kun Petri Pasanen epäonnistui omalla alueella purkupallossa ja Ruotsi pääsi pikaisella vastaiskulla jauhamaan Huuhkajien alakerran hajalle. Kim Källström vapautti pystysyötöllä Zlatan Ibrahimovicin rangaistuspilkun kohdalle ja tämä sijoitti varmasti pallon aivan tolpan juureen.

Ruotsin kolmas maali syntyi myös Huuhkajien avustuksella. 35. minuutilla Anssi Jaakkola syötti Markus Heikkiselle, tämä kääntyi ja menetti pallon takana väijyneelle ruotsalaiselle. Isännät pääsivät kahden miehen voimin läpiajoon, josta Sebastian Larsson tarjoili Zlatan Ibrahimovicille tilaisuuden tuikata pallo tyhjään maaliin.

Toiselle puoliajalle Mixu Paatelainen teki kaksi vaihtoa. Markus Heikkinen väistyi kaimansa Markus Halstin tieltä ja Kasper Hämäläinen antoi tilaa entiselle seurakaverilleen TPS:sta Mika Ääritalolle.

51. minuutilla Huuhkajien kavennus oli todella lähellä. Perparim Hetemaj’n puolenvaihto löysi Alexei Eremenko Juniorin ja tämän matala keskitys takatolpalle hipoi Mikael Forssellin kengän kärkeä, mutta aivan ei Huuhkajien kärkimies palloon ylettänyt.

Kun Suomi ei onnistunut, iski Ruotsi toisessa päässä. 53. minuutilla Källströmin antama vapaapotku kiersi takatolpalle, jossa Ibrahimovic oli aivan vapaana ja puski komeasti maan kautta pallon maaliin.

61. minuutilla Niklas Moisander eteni upeasti laidaltaan hassuttaen parikin ruotsalaispelaajaa. Moisanderin veto lähti hieman pienestä kulmasta, joten Andreas Isakssonilla ei ollut turhan suuria vaikeuksia torjunnassaan.

Suomi sai toisenkin paikanpuolikkaan 66. minuutilla. Perparim Hetemaj eteni vasemmalta ja ampui tulisesti paristakymmenestä metristä. Veto livahti vain puolisen metriä ohi takatolpan. 72. minuutilla Hetemaj pääsi laukomaan 18 metristä. Veto osui ruotsalaispuolustajaan. Seuranneesta kulmasta Petri Pasanen pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta osui epäonnekseen suoraan päin maalivahti Isakssonia.

78. minuutilla Ibrahimovic oli lähellä tehdä illan neljännen osumansa, kun hän nousi Toivion yli puskuun. Jaakkola oli hyvin sijoittunut ja poimi pallon syliinsä.

80. minuutilla nähtiin vielä yksi A-maajoukkuedebyytti, kun Alexander Ring korvasi Alexei Eremenko Juniorin.

83. minuutilla Ibrahimovic vapautti komeasti ulkosyrjäsyötöllä Emir Bajramin laidalta karkumatkalle. Toivio oli askeleen verran jäljessä ja Bajrami pääsi nokikkain Jaakkolan kanssa. Ruotsalainen nosti kauniilla chipillä pallon yli Jaakkolan ja vei Ruotsin 5-0-johtoon.

91. minuutilla Ruotsin kuudes osuma oli todella lähellä, mutta Jaakkola torjui komeasti Christian Wilhelmssonin laukauksen.