Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Castellani haluaa kaksi voittoa Argentiinasta

 
Castellani haluaa kaksi voittoa Argentiinasta

Suomen lentopallomaajoukkueen uusi argentiinalainen valmentaja Daniel Castellani vie Suomen ensi kertaa oman kotimaansa maajoukkuetta vastaan perjantaina ja lauantaina Lahdessa. Castellanin tavoitteena on luonnollisesti, että Suomi voittaa molemmat Maailmanliigan ottelut Argentiinaa vastaan.
- Me haluamme lisää pisteitä, sillä meidän tavoitteemme on mennä Maailmanliigan lopputurnaukseen. Me tarvitsemme Lahdesta viisi tai kuusi pistettä lisää, Castellani sanoo.
Suomella on Maailmanliigassa neljän vierasottelun jälkeen neljä pistettä. Täydet kolme pistettä tuli viime perjantain upeasta 3-1-voitosta Serbiaa vastaan Belgradissa. Portugalin vieraspeleistä saatiin yksi piste 2-3-tappion myötä. Argentiina johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä.
- Olen kohdannut Argentiinan Puolan valmentajana ja silloin oli alussa hiukan vaikeaa, mutta uskon että nyt se on minulle jo paljon helpompaa.
- Argentiinalla on uusi, nuori joukkue ja sillä on edessään hyvä tulevaisuus. Heidän hyökkäyspelinsä on hyvää ja nopeaa, mutta vastaanottopelissä heillä voi olla ongelmia. Heidän valmentajansa Javier Weber haluaa pelata nimenomaan nopeaa peliä.
Kokenut yleispelaaja Olli Kunnari palaa Suomen joukkueeseen ja samoin nilkkansa Portugalissa loukannut keskipelaaja Matti Oivanen.
- Olen iloinen että Kunnari on mukana. Kaikki tietävät hänen tasonsa pelaajana. Ensimmäistä kertaa meillä on nyt koko joukkue kasassa.
Matti Oivanen uskoo jo pystyvänsä pelaamaan.
- Nilkka on ihan kohtuullisessa kunnossa. Hyppäämään pystyn jo täysillä, mutta sivuttaisliikkeet tekevät vielä kipeää. Jalka on nyt ehkä 80-prosenttisessa kunnossa, Oivanen kertoo.
Suomen maajoukkue on pelannut Lahden jäähallissa Maailmanliigaa kerran aiemminkin. Vuonna 2007 Suomi kaatoi Kanadan kahdesti: 3-0 ja 3-1.
- Lahden jäähallista on todella hyvät muistot edelliseltä kerralta ja varmasti tulee samanlaiset pelit nytkin, kun katsomo on täynnä junnupelaajia.
Lahdessa torstaista sunnuntaihin pelattava nuorten Power Cup -turnaus takaa sen, että Isku Areenan 5500 hengen katsomo on perjantaina ja lauantaina aivan tupaten täynnä, joten luvassa on hurjaa kannustusta Suomen joukkueelle.

Suomen 14 pelaajan ryhmä:
Passarit

Mikko Esko
Eemi Tervaportti

Yleispelaajat
Antti Siltala
Tuomas Sammelvuo
Matti Hietanen
Jari Tuominen
Urpo Sivula
Olli Kunnari

Hakkuri
Mikko Oivanen

Keskipelaajat
Konstantin Shumov
Matti Oivanen
Jukka Lehtonen

Liberot
Tommi Roininen
Jarmo Korhonen

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle