Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ahkerat kumparelaskijat ottavat ilon irti Rukan viimeisistä lumista

 
Ahkerat kumparelaskijat ottavat ilon irti Rukan viimeisistä lumista

Suomen kumparemaajoukkue harjoittelee Rukan hiihtokeskuksessa loppuviikon aikana. Kauden viimeisistä lumista nauttivat freestylehiihtäjät viipyvät Kuusamossa torstaista sunnuntaihin. Mukana ovat Arttu Kiramo, Ville Miettunen ja Jussi Penttala.

– Hienoa säätä on ainakin lupailtu. Päästään harjoittelemaan hellelukemissa ilman paitaa, virnistää päävalmentaja Sami Mustonen.

Vaikka lämpötila lähentelee tulevina päivinä kolmeakymmentä, on rinne vielä hyvässä kunnossa. Laskijat aikovat rakentaa Saaruan kesärinteeseen kumparepätkän ja yhden hyppyrin. Loivassa ja yksinkertaisessa mäessä pystytään keskittymään sopivalla tavalla perusasioihin.

– Kun rinne on helppo, voi harjoittelussa kiinnittää huomiota yksittäisiin teknisiin juttuihin ja hioa niitä kuntoon rauhassa. Suoritusvarmuus tulee sitten onnistuneista toistoista, selittää Mustonen.

Yksi kesäharjoittelun tärkeimmistä osa-alueista on laskuasentojen saaminen kohdalleen. Menneellä kaudella koko joukkuetta vaivasi ajoittain lievä takapainoisuus, jota nyt korjataan.

Työ jatkuu Ranskassa Tignesin jäätiköllä, jonne kumparelaskijat suuntaavat reiluksi kahdeksi viikoksi juhannuksen jälkeen. Myös Tignesissä rinteet ovat loivat ja sopivat siten perusharjoittelulle.

Kumparelaskijoiden tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että joukkue on pitänyt aiempina vuosina taukoa lajiharjoittelusta kesä-heinäkuussa. Nyt fysiikkapuoleen keskitytään vasta loppukesällä. Ja kun viime vuonna leiripäiviä oli vajaat 60, kertyy niitä tällä kertaa noin 30 enemmän.

– Tavallaan meidän kautemme on edelleen kesken. Se päättyy heinäkuun puolivälissä, kun tulemme takaisin Ranskasta. Sitten unohdetaan lumi pariksi kuukaudeksi, kertoo Mustonen.

Elokuussa vuorossa ovat vesihypyt kotimaassa. Syyskuun alussa pidetään testileiri Rovaniemellä, ja kuun puolivälin jälkeen Suomen kumparelaskijat lentävät Sveitsin Zermattiin ottamaan jälleen tuntumaa lumeen.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Kiramo

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot