Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo keräsi kokemusta kuivasta ja märästä radasta Silverstonessa

 
Ajo keräsi kokemusta kuivasta ja märästä radasta Silverstonessa

Britannian GP:n ensikertalainen Niklas Ajo, 16, sai kokea heti kättelyssä, mitä 125-kuutioisten luokan kauden kuudes MM-osakilpailuviikonvaihde voi tuoda tullessaan sään osalta aina arvaamattomassa Englannissa.
Piikkiluokan ensimmäinen vapaa harjoitus päästiin ajamaan aamulla vielä kuivalla pinnalla, mutta iltapäivän vajaaksi jäänyt sessio jouduttiin taiteilemaan kieli keskellä suuta sateen liukastamalla Silverstonen radalla.
Taivas aukeni, kun kuljettajat olivat ehtineet kiertää rataa kierroksen verran kuivan kelin renkailla. Sen jälkeen ratavarikko kutsui värikästä letkaa.

”Radalla oli paikoittain järkyttävästi vettä”

- Tällaista vaihtelevaa keliä on luvattu koko viikonvaihteeksi, joten siinä mielessä oli ihan hyväkin asia, että harjoitusolosuhteet oli erilaiset. Tosin tuon sadekeli treenin voi kyllä unohtaa. Radalla oli paikoittain aivan järkyttävästi vettä. Ajoin varsinkin radan takaosalla jo liiankin varovasti, totesi Ajo.
Saksalaistiimin Aprilialla kilpailevan Ajo nopein kierros kulki ensimmäisessä harjoituksessa lukemin 2.20,962, joka riitti 19. sijaan.
Sadekelin harjoituksessa valkeakoskelaiselta kului 5,9 kilometrin mittaiseen kierrokseen 25 sekuntia enemmän aikaa.

Kulku kohdallaan kuivalla kelillä

- Aamun harjoitus oli ihan hyvä, vaikka olinkin lopussa liikkeellä vähän liian kovalla renkaalla. Ehdimme tehdä pyörään Barcelonan kisan jäljiltä pieniä ja toimivaksi osoittautuneita muutoksia vaihdelaatikon osalta, kertoi Ajo.
Ranskalaiskuljettaja Johan Zarco hallitsi parhaiten Silverstonen aina haastavat olosuhteet. Hän kiirehti suomalaistiimin Derbi-pyörällä kärkeen molemmissa harjoituksissa lukemin 2.16,579 ja 2.34,174.
Lauantaina ohjelmassa ovat aamulla ajettava kolmas harjoitus ja iltapäivän aika-ajo.

Silverstone, Englanti.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 6/17 MM-osakilpailun perjantain harjoitusten parhaat ajat (kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista):
1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 2.16,579   
2. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,040
3. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,459
4. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,800
5. Alberto Moncayo Espanja, Andalucia Banca Civica Aprilia + 1,319
6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 1,567
12. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport + 2,853
13. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 3,671
18. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 4,273
19. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 4,383

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot