Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen tuskaili jarrutuspaikkojen kanssa Lapuan SM-rallissa

 
Mikko Eskelinen tuskaili jarrutuspaikkojen kanssa Lapuan SM-rallissa

8. sija OK, aikaero kärkeen EI

Viikko sitten Englannin Silverstonen radalla valtaisan pettymyksen FIA GT3 EM-sarjassa kokenut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 38, jatkoi kiireistä moottoriurheilukesäänsä Lapuan SM-rallissa ja saavutti minimitavoitteensa eli SM-pistepussin karttumisen. Silti kahdeksas sija jätti karvaan maun rata-autoilun kaksinkertaisen Suomenmestarin ja hallitsevan ralliautoilun Suomi Cup rallimestarin suuhun.

Neljä erikoiskoetta ja noin 100 erikoiskoekilometriä sisältänyt rallireitti tarjosi Eskeliselle ja muille ralliautoilun SM-sarjan kuljettajille kovavauhtisia ja luonteeltaan toisistaan erilaisia pikataipaleita. Huippuvauhtisten ja yllättäviä peltomutkia sisältäneiden monenkuntoisten sorateiden vastapainoksi rallin järjestäjä oli sisällyttänyt reitille myös useita asfalttiosuuksia, jotka olivat suomalaisille ralliautoilijoille hieman vieraampi käsite. Oman lisänsä kilpailuun toi ilmojen herra, joka helli niin kilpailijoita kuin katsojia +32 lämpöasteen ja erikoiskokeilta nousseiden pölyseinämien turvin.

Eskelinen starttasi rallipäivään toiveikkaana, mutta avauserikoiskokeella sattuneet ajovirheet jarrutuksissa söivät suoritustason lisäksi itseluottamusta. Epävarmuus jarrutuspaikkojen kanssa suisti PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautolla ajaneen Eskelisen ja kartanlukija Arto Kapasen kerran ulos rallireitiltä ja näin kilpailuaikaa kului pellolla pyöriskelyyn. Koko rallin aikana Eskelinen ei saanut jarrutuksien askelmerkkejä kohdalle ja aikaero kärkimiehiin nähden venyi yli kahteen minuuttiin.

- Vauhvuuteni eli hitaiden risteyksien ja peltovinkkeleiden ajaminen koitui kohtalokseni. Yli 200km/h vauhdista kun jarrutetaan ykkös- tai kakkosvaihteelle ja ajetaan mutka, jota seuraa 200-300 metrin suora niin jarrutuspaikan on osuttava kerralla oikein. Nyt kun ensimmäisellä erikoiskokeella missasin muutaman jarrutuspaikan ja mm. kävin pellolla niin luottamus kilvanajoon katosi enkä sitä punaista lankaa enää löytänyt, Eskelinen tuskasteli.

- Kahdeksas sija on ihan OK, mutta ajallisesti tulos ei ole tavoitteiden mukainen. Hymyilyttäisi jos olisin kahdeksannen sijan saanut ajamalla enkä lahjana, viittasi Eskelinen kärkimiesten dramaattisiin keskeytyksiin.

Lapuan SM-rallin voittoon nousi koko kilpailun pronssista sijasta kilpaa ajanut Ari Vihavainen. Eskelisen tapaan Vihavainen sai voiton lahjana kun ralliautoilun kuusinkertaisen Suomenmestari Juha Salon ralliauto tuhoutui kolmannen erikoiskokeen jälkeisessä voimakkaassa palossa ja uransa ensimmäisessä SM-voitossa kiinni ollut Matti Rantanen joutui luopumaan voittokamppailusta bensatankin rikkoontumisen seurauksena.

Ralliautoilun SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun puolivälissä Keravan ympäristössä. Sitä ennen Eskelinen kilpailee rata-autoilun GT3 EM-sarjan Espanjan, Ranskan ja Ukrainan osakilpailussa sekä useasti maailman parhaimmaksi MM-rallissa valitussa Suomen osakilpailussa.

- Seuraava kilpailu minulla on heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Espanjassa ajettava seuraava GT3 EM-sarjan osakilpailu. Nyt vedetään hetki henkeä ja kerätään keskittymistä tuleviin koitoksiin kuten kotimaiseen sorasirkukseen, Suomen MM-ralliin, Eskelinen suunnittelee.

Lopputulokset Lapuan SM-ralli 11.6.2011: SM1-luokka:
1. Ari Vihavainen & Antti Piira, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 48:40,0
2. Joonas Lindroos & Pasi Kilpeläinen, Subaru Impreza WRX STi, +5,3sek
3. Riku Tahko & Markus Soininen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS; +9,8sek
---
8. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +2:02,3sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle