Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oleg Dmitrichenko pöytäjääkiekon maailmanmestari

 
Oleg Dmitrichenko pöytäjääkiekon maailmanmestari

Nuttunen taipui finaalissa

Pöytäjääkiekon MM-kisat päättyivät sunnuntaina venäläisjuhliin Turussa, kun 17-vuotias Oleg Dmitrichenko voitti avoimen sarjan maailmanmestaruuden. Kisojen aikana ”Pietarin paholainen” lempinimen saanut Dmitrichenko voitti finaalissa hallitsevan maailmanmestarin Roni Nuttusen. Venäläisten huikean menestyksen täydensi Ivan Zaharov, joka voitti pronssiottelussa latvialaisen Edgars Caicsin jännittävien vaiheiden jälkeen.

Dmitrichenkolle historiallinen voitto

Venäjälle Oleg Dmitrichenkon mestaruus oli historian ensimmäinen avoimen sarjan henkilökohtaisessa kilpailussa. Nuttunen eteni puolestaan neljännen kerran peräkkäin avoimen finaalin. Saavutus on ainutlaatuinen maailmassa, sillä kukaan muu pelaaja ei ole pystynyt edes kahteen peräkkäiseen MM-finaalipaikkaan. Nuttusen finaalitappio tarkoitti puolestaan sitä, että ruotsalainen Hans Österman pysyy ainakin vielä seuraavat kaksi vuotta kaikkien aikojen mitalitilaston kärjessä kolmella kullalla.

Turun kisat Venäjän juhlaa

Turun MM-kisat onnistuivat järjestelyiltään erinomaisesti, vaikkakin Turkua hellinyt helle tekikin pelipaikasta paikoin läkähdyttävän kuuman.

Pelikentillä tahdin määräsivät venäläiset, jotka voittivat uskomattomat seitsemän kultaa kahdeksasta mahdollisesta. Suurin mitalirohmu ja kisojen hahmo oli ”Pietarin paholainen”, Oleg Dmitrichenko, joka voitti avoimen sarjan kullan lisäksi hopeaa junioreissa ja oli osallisena sekä junioreiden että avoimen sarjan kultajoukkueissa.

Suomelle kotikisat olivat myös pelillisesti menestys, sillä se nappasi kisoista huikeat seitsemän mitalia, kruununa naisten joukkuemaailmanmestaruus. Suomalaisittain historiallisia suorituksia olivat veteraanien ja junioreiden joukkuemitalit, Janne Kokon avoimen sarjan henkilökohtainen mitali ja naisten joukkuemaailmanmestaruus.

Lajin emämaalle, Ruotsille, kisat olivat tuskaisat, sillä se jäi ensimmäistä kertaa MM-kisahistoriassa ilman kultaista mitalia. Uutena mitalimaana pöytäjääkiekkokartalle liittyi Viro, joka nappasi kisoista peräti kaksi mitalia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle