Argentiina puolusti Suomen nollille

Argentiinan loistava puolustuspeli tylsytti Suomen hyökkäykset joukkueiden toisessa Maailmanliigan kohtaamisessa täpötäydessä Isku Areenassa Lahdessa. Peräti 5509 katsojaa kannusti hienosti Suomea taisteluun Argentiinaa vastaan, mutta se ei auttanut vaan tappio kirjattiin suoraan 0-3 (21-25, 24-26, 19-25).

Myös Argentiinan torjuntapeli oli vahvaa. Se voitti torjunnat 11-3. Muutenkin sen peli oli hyvin uomissaan.

Suomi aloitti ottelun hyvällä taistelulla, mutta ote alkoi vähitellen hiipua. Toisessa erässä Suomella oli hyvä mahdollisuus viedä erä, mutta 23-23-tilanteesta Argentiina vei erän 26-24. Samalla se sai hyvän vireen kolmanteen erään, jota se hallitsi alusta loppuun.

Kun Maailmanliigan alkulohkot ovat puolessa välissä, Argentiina johtaa C-lohkoa vakuuttavasti otettuaan kuudesta pelistä viisi voittoa. Sillä on nyt 14 pistettä. Perää pitävällä Suomella on viisi pistettä yhdestä voitosta ja kahdesta 2-3-tappiosta.

- Me aloitimme tänään paljon paremmin kuin eilen. Vastaanotto oli parempaa ja hyökkäyskin ihan ok. Argentiina puolusti erittäin hyvin ja nosti todella pahoja palloja. Meillä oli liikaa ailahtelua pelissä, passari Mikko Esko harmitteli.

Päävalmentaja Daniel Castellani harmitteli toisen erän menetystä.

- Meillä oli hyvä mahdollisuus voittaa erä, mutta Argentiina piti päänsä kylmänä erän lopussa. Argentiina pelasi täällä kaksi hyvää peliä, Castellani myönsi.

Argentiinan valmentaja Javier Weber oli hyvin tyytyväinen otteluun.

- Me pelasimme parhaan ottelumme Maailmanliigassa. Puolustus oli fantastista ja noukki monta palloa ylös, Weber kehui.

Argentiinan pelaajista Facundo Conte oli kentän tehokkain 16 pisteellä, Rodrigo Quiroga ja Federico Pereyra tekivät molemmat 12 pistettä.