Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mertarannan haastajaryhmä testaa maailman kovimman pesäpallojoukkueen

 
Mertarannan haastajaryhmä testaa maailman kovimman pesäpallojoukkueen

Pesäpallon perinteikäs Liitto-Lehdistö-ottelu tekee paluun kilpailukalenteriin Alajärvellä perjantaina 17.6. Ensimmäisen kerran jo 1940-luvulla pelattu ja vuosina 1956-92 säännölliseksi traditioksi muodostunut kansallispelin arvo-ottelu on ollut tauolla 18 kauden ajan.

Parhaimmillaan Liiton ja Lehdistön kohtaamiset ovat vetäneet tuhansittain katsojia lehtereille. Myös Alajärvellä odotetaan yleisön innostuvan konseptin tuomisesta 2000-luvun pesäpalloon.

- Seuran tavoite on saada tupa täyteen, Ankkureiden varapuheenjohtaja Timo Mariapori vakuuttaa.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi on maltillisempi, mutta uskoo tapahtuman onnistumiseen kuin vuoreen.

- Pesäpallo elää nyt hyvässä noususuhdanteessa, joten aika klassikon tulemiselle takaisin on mitä parhain. Aikoinaan ottelun suosio hiipui 90-luvulla, kun pelimäärät kasvoivat nopeasti. Nyt tuntuu siltä, että yleisöllä riittää taas nälkää. Ainakin 2500 katsojaa uskallan odottaa Kitron stadionille.

Pesäpallolegenda Pekka Peltomäki sai kunnian valita Liiton joukkueen ja käyttää 10 ensimmäistä varausnumeroa. Jalkeille saatiin huippukova yhdistelmä alkukauden parhaita superpesispelaajia.

- Pelillisten asioiden kautta lähdin kokoamaan joukkuetta. Mukana on etenijää, vaihtajaa ja kotiuttajaa, jokaisella on oma tarkasti määritelty roolinsa. Joukkueessa on räväkkyyttä ja monipuolisuutta. Jos pelinjohtaja ei saa tästä porukasta tarpeeksi irti, sitten tehdään vaikka vaihtoja tauolla, Peltomäki sanoo.

Lehdistön joukkueen valitsija Antero Mertaranta lähti rohkeasti liikkeelle. Joukkueessa on mukana nuoria haastajia ja alkukaudella selvästi tasoaan nostaneita huippumiehiä. Mielenkiintoisia kaksinkamppailujakin on odotettavissa. Nuori jokeritykki ja lyöjätilaston kärkimies Juha Niemi (Koskenkorva) haastaa kokeneen Sami Joukaisen (Kouvola), samoin lautasen äärellä Kiteen Toni Laakso ottaa mittaa seitsenkertaisesta vuoden lukkarista, Sotkamon Toni Kohosesta.

- Siihen nämä valintani perustuvat, ettei ketään jätetä välistä. Kaikki 12 pelaajaa ovat omissa rooleissaan käyttökelpoisia omiin tilanteisiinsa. Jos vielä arvo-ottelussa jouduttaisiin joku jättämään välistä, silloin valitsija on epäonnistunut tai pelinjohtaja ei ymmärrä, mistä pelissä on kysymys, Mertaranta puuskahtaa.

Vaikka Liitolla on perinteisesti ollut ensimmäinen valintaoikeus, ottelut ovat pysyneet tasaisina. Voitot ovat historian saatossa Liiton joukkueiden hyväksi 22-16, kun kahdesti on päädytty tasatulokseen.

Tasaista ottelua odotetaan tälläkin kertaa. Erikoisuutena pesäpallon arvo-otteluissa on pidetty kovaa pelillistä ja kilpailullista tasoa, mikä toteutunee tälläkin kertaa. Joukkueiden parhaille pelaajille on tiedossa valinta suoraan Itä-Länsi-otteluun Kouvolassa sunnuntaina 24.7.

Liitto-Lehdistö-ottelu pelataan Alajärvellä Kitron pesäpallostadionilla tulevana perjantaina 17.6. klo 18.30 alkaen. Ottelu lähetetään suorana Nelonen Pro 1 -kanavalla.

Joukkueiden kokoonpanot
Liitto
Toni Kohonen, Sotkamon Jymy
Antti Kuusisto, Vimpelin Veto
Aki Orava, Sotkamon Jymy
Matti Latvala, Kouvolan Pallonlyöjät
Sami Haapakoski, Vimpelin Veto
Roope Korhonen, Sotkamon Jymy
Henri Puputti, Vimpelin Veto
Antti Hartikainen, Sotkamon Jymy
Timo Kallio, Pattijoen Urheilijat, Raahe
Tuomas Tallbacka, Koskenkorvan Urheilijat
Teemu Isoketo, Kankaanpään Maila
Sami Joukainen, Kouvolan Pallonlyöjät

Miika Rantatorikka, Vimpelin Veto (pelinjohtaja)
Jussi Haapakoski, Vimpelin Veto (pelinjohtaja)
Pekka Peltomäki, valitsija

Lehdistö
Toni Laakso, Kiteen Pallo -90
Sami Partanen, Kouvolan Pallonlyöjät
Juha-Matti Sirviö, Joensuun Maila
Juha Korhonen, Hyvinkään Tahko
Kosti Rautiainen, Sotkamon Jymy
Sami Karjala, Kouvolan Pallonlyöjät
Jani Komulainen, Sotkamon Jymy
Veli-Pekka Yli-Hirvelä, Koskenkorvan Urheilijat
Mikko Haukkala, Vimpelin Veto
Hannu Kiukkonen, Jyväskylän Kiri
Juho Määttälä, Jyväskylän Kiri
Juha Niemi, Koskenkorvan Urheilijat

Mikko Kuosmanen, Sotkamon Jymy (pelinjohtaja)
Matti Iivarinen, Alajärven Ankkurit (pelinjohtaja)
Antero Mertaranta, valitsija

Tuomarit
Pelituomari: Peter Laitio, Alavus
Syöttötuomari: Jussi Mäntymaa, Tampere
2-tuomari: Jyri Junnikkala, Nurmo

3-tuomari: Kristian Hirsimäki, Koskenkorva
Takarajatuomari: Joona Etula, Alajärvi

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle