Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi syötöllä Serbian kimppuun

 

Suomi syötöllä Serbian kimppuun


Suomen miesten lentopallomaajoukkue jahtaa Maailmanliigan pistepussiinsa täydennystä tulevana viikonloppuna Tampereella. Vastassa neljäntenä viikonloppuna on maailmanlistan kolmonen ja hallitseva MM-pronssijoukkue Serbia.

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten Belgradissa, jossa Suomi otti kauden tähän mennessä makeimman voittonsa avauspelissä 3-1. Viikonlopun toisen pelin isännät veivät 3-0.

Suomen tavoitteena on edelleen johdonmukaisesti parantaa omaa peliä.

- Pelimme paranee koko ajan ja se on ollut myös lähtökohtamme. Kasvua tapahtuu joka viikko ja nyt on taas aika astua askel eteenpäin. Argentiinaa vastaan pelimme ei riittänyt viime viikonloppuna voittoihin, emme olleet vielä valmiita joukkueena, Suomen päävalmentaja Daniel Castellani toteaa.

Castellanin mukaan Suomi tulee panostamaan vahvasti aloitussyöttöön Serbiaa vastaan.

- Serbian vastaanotto on viime viikonvaihteen Portugali-pelienkin perusteella edelleen heidän ongelmakohtansa. Meidän on saatava sinne painetta. Toinen asia on pelata itse paremmin kokonaisuutena. Se on tietysti tärkeintä.

Suomen joukkueen Tampereella muodostaa 14 pelaajaa, joista Castellani valitsee torstain harjoitusten jälkeen 12 viikonlopun peleihin. Erityisesti liberotilanne aiheuttaa miettimistä.

- Pieniä vaivoja on ja muutenkin haluan nähdä pelaajien fyysisen kunnon vielä torstaina, Castellani sanoo.

Viime viikonloppuna Tuomas Sammelvuo pelasi joukkueen liberona varsinaisen liberon Jarmo Korhosen seurattua toisen pelin katsomosta. Kaksikon lisäksi myös Tommi Roininen on ollut jälleen joukkueen vahvuudessa tämän viikon.

Argentiina johtaa Suomen lohkoa 14 pisteellä. Serbialla on pisteitä kasassa kymmenen, Portugalilla seitsemän ja Suomella viisi. Tässäkin valossa viikonvaihde on molemmille joukkueille todella tärkeä.

- Kaikki pelit ovat tärkeitä. Tärkeintä on miten me pelaamme. Pelin paranemisen myötä voittojakin tulee, Castellani vakuuttaa.

Kahdeksan joukkueen Puolan lopputurnaukseen selviää kunkin lohkon voittajat sekä kakkoset sillä poikkeuksella, että Puolan ollessa omassa lohkossaan kärkikaksikon ulkopuolella (nyt kolmantena) heikoin lohkokakkonen jää ulos.

Suomi - Serbia, lentopallon Maailmanliigaa Tampereella 17.6. ja 18.6. kello 18.30.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle