Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa

Veikkausvinkit

 

Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa


Juha Salminen hallitsee vakuuttavasti enduron MM-sarjan pienintä luokkaa nopeista haastajistaan huolimatta.
E1-luokkaa jo 36 pisteellä johtava Salminen ajoi Husqvarna-pyörällään kauden kuudennen voittonsa Kreikan osakilpailun avauspäivänä Kalampakassa tavalla, joka tosin pisti miehen mietteliääksi.
- Tuloksellisesti ihan ok päivä, vaikka en saanutkaan missään vaiheessa päivää ajamiseen hyvänolon tunnetta päälle. Se oli sellaista taistelua itsensä kanssa, kun koko ajan tuntui närästävän jostain. En tahtonut pysyä jäljillä ja ladulla. No, tällaista tämä aina välillä on , tuumi Salminen.

Kuljettaja kiehui hurjassa helteessä

Kello kuitenkin piti Salmisen kyydistä, sillä hän kukisti toiseksi tulleen ja jo viime viikonvaihteessa Turkissa säväyttäneen ranskalaisen Honda-kuljettajan Rodrig Thainin 20,26 sekunnilla.
- Thain on saanut hyvän kyydin päälle, totesi Salminen.
 Salmisen tiimikaveri Matti Seistola oli kolmas ja KTM:llä kisaava Eero Remes neljäs. Seistola joutui antamaan Salmiselle periksi 29,79 ja Remes 50,36 sekuntia.
- Kait minä oli sitten tästä nipusta se ainoa kuljettaja, joka ei tehnyt kummempia virheitä. Eipä silti, kyllähän tämä pitkä päivä oli todella vaativa. Lämpöä oli korkeimmillaan tuollaiset 40 astetta ja varsinkin loppupuolella oli sellainen tunne, että kuljettaja suoranaisesti kiehuu huollossa, heitti  päivän nopeimpana suomalaiskuljettajana yleiskilpailun kolmannen sijan nimiinsä napannut  Salminen.
Suomalaistrio muodostaa 1-luokan pistekärjen yhdeksän osakilpailun jälkeen. Palkintokorokkeella kauden alusta alkaen yhtäjaksoisesti viihtyneellä Salmisella on koossa 214, Remeksellä 178 ja Seistolalla 176 pistettä. Thain on neljäntenä 25 pistettä Seistolan takana.
- Kieltämättä tilanne on hyvä, mutta onhan tätä kautta vielä seitsemän kisapäivän verran jäljellä, muistutti Salminen.

Olkapäävamma piti Hellstenin sivussa

E3:n MM-sarjaa johtava ja Salmisen tavoin tällä kaudella kuusi voittoa takonut Mika Ahola ajoi Hondalla luokassaan kolmanneksi. Husabergia kuskaava Marko Tarkkala oli isossa luokassa kahdeksas.
Antti Hellsten joutui puolestaan väistymään junioreiden MM-kärkipaikalta. Kauden komeasti viidellä voitolla avannut KTM-kuski kaatui  perjantai-illan supertestillä ja oli sivussa lauantain kisasta. Husqvarna-kuljettaja Roni Nikander kiirehti Kalampakan avauspäivänä junioreissa seitsemänneksi.
- Hellstenin olkapäässä on jotain, mutta täällä tehdyissä tutkimuksissa sieltä ei löytynyt ainakaan mitään vakavampaa. On parasta, että olkapää tutkitaan perusteellisesti Suomessa. Antti yritti ajaa lauantaina, mutta hän huomasi sen nopeasti toivottomaksi, tiesi Salminen kertoa.

Kalampaka, Kreikka.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 9/16 osakilpailu, luokka E1:
1) Juha Salminen Suomi, Husqvarna 1.06.49,92, 2) Rodrig Thain Ranska, Honda +20,26 sekuntia jäljessä, 3) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 29,79, 4) Eero Remes Suomi, KTM + 50,36, 5) Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki + 50,83, 6) Lorenzo Santolino Espanja, KTM + 1.44,73.

MM-pistetilanne:
1) Salminen 214, 2) Remes 178, 3) Seistola 176, 4) Thain 151, 5) Santolino 130, 6) Julien Gauthier Ranska, TM 124.

Seuraava osakilpailu: 19.6. Kalampaka, Kreikka.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot