Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taisteli upean voiton Serbiasta

 

Suomi taisteli upean voiton Serbiasta


Suomi kaatoi Tampereella maailman rankingin kolmosen Serbian jo toisen kerran tämän kauden Maailmanliigassa upean taistelun jälkeen 3-2 (25-23, 25-23, 22-25, 20-25, 15-11). Suomi nousi samalla lohkon kolmanneksi ennen tämän viikonlopun Argentiina-Portugali-pelejä.

Suomi tuli peliin aivan toisella asenteella kuin perjantaina. Aloitussyötöissä oli potkua ja ratkaisijoita löytyi muitakin kuin Mikko Oivanen. Myös puolustuspelissä pallot nousivat ajoittain ylös tosi mallikkaasti.

- Oikea fiilis löytyy usein silloin kun hävitään. 2-3-tappion jälkeen illalla hotellihuoneessa tulee paha olo. Tänään piti kaikkien pistää itsensä likoon. Me oltiin rohkeita alusta asti ja uskallettiin tehdä ratkaisuja. Nyt oltiin ihan eri joukkue kuin perjantaina, passari Mikko Esko sanoi.

- Tämä voitto antaa meille paljon itseluottamusta jatkopeleihin ja me haluamme ottaa lisää pisteitä. Tänään pelattiin hyvää lentopalloa, vaikka muutamia huonoja hetkiä tuli kolmannessa ja neljännessä erässä.

Kaksi ensimmäistä erää Suomi vei peliä hienosti. Asenne oli kohdallaan ja paukkuja löytyi. Pari erää oli sitten vähän heikompaa, mutta viimeisessä erässä Suomi vei taas peliä. Ottelupalloon Suomen vei Eemi Tervaportti ässäsyötöllään ja pelin katkaisi Mikko Esko, joka pääsi sivaltamaan vastapallosta ottelun lopullisen niitin.

Suomen valmentajalle Daniel Castellanille voitto oli myös helpotus. Kahdeksasta pelistä on nyt kaksi voittoa ja yhteensä kahdeksan pistettä. Serbialla on 13 pistettä, joten eroa viisi pistettä, jonka kurominen umpeen ei ole mahdotonta jäljellä olevissa neljässä pelissä.

- Eilen tuntui pahalta kun kolmannen kerran hävittiin 2-3, mutta nyt vihdoin peli kääntyi meille 3-2. Joukkue oli nyt tasaisempi kuin eilen.

- Elisen tappion jälkeen keskustelimme joukkueen kanssa ja sanoin, että jos me pelaamme kymmenen prosenttia paremmin niin me voitamme. Meidän pitää vain keskittyä hyvin ja pelata omaa peliämme.

Suomen pelaajista Mikko Oivanen jatkoi hienosti saalistaen 22 pistettä, mutta nyt myös Olli Kunnari ja Antti Siltala nousivat hyvin esiin ratkaisijoina. Esko pyöritti passipeliä hienosti ja Tuomas Sammelvuo pelasi parhaan pelinsä liberona. Keskipelaajat Konstantin Shumov ja Matti Oivanen nappasivat myös muutaman hienon torjunnan ja hyökkäyspisteen.

Serbian hyökkäykset tulivat taas laajalla rintamalla ja ratkaisijoita joukkueesta kyllä löytyy niin laidasta kuin keskeltä.

Suomen pistemiehet
Mikko Oivanen 22
Olli Kunnari 18
Antti Siltala 16
Konstantin Shumov 7
Matti Oivanen 6
Mikko Esko 6
Jukka Lehtonen 3
Urpo Sivula 2
Matti Hietanen 1
Eemi Tervaportti 1

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle