Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oivanen ja Shumov tilastokärjissä

Veikkausvinkit

 

Oivanen ja Shumov tilastokärjissä


Suomen hakkuri Mikko Oivanen on ottanut tiukan otteen lentopallon Maailmanliigan pistepörssin kärkipaikasta. Oivanen on tehnyt neljän viikonvaihteen jälkeen hurjat 161 pistettä eli 20,1 pistettä ottelua kohden. Joukossahan on peräti kaksi yli 30 pisteen iltaa, kun Portugalia vastaan mies hakkasi 32 ja viime perjantaina Serbiaa vastaan peräti 37 pistettä.

Oivasella on 25 pisteen johto pistepörssissä ennen Italian Michal Laskoa (136). Serbian Sasa Starovic (132) on listan kolmantena ennen Puolan Bartosz Kurekia (126) ja Korean Kwang-In Jeonia (125).

Toiseksi parhaana suomalaisena pistetilastossa on 25. tilalla oleva Antti Siltala (87).

Konstantin Shumov on puolestaan torjuntatilaston kakkosena torjuntojen yhteismäärässä. Shumov on ottanut kahdeksaan peliin 30 torjuntaa eli 0,88 erää kohden. Ykkösenä torjuntojen määrässä on Bulgarian Teodor Todorov (35) ja Shumovin kanssa kakkospaikan jakaa Saksan Stefan Hübner (30). Parhaan eräkohtaisen torjuntakeskiarvon omaa Puolan Marcin Mozdzonek (1,12).

Ässätilaston kärjessä ovat USA:n Clayton Stanley ja Italian Dragan Travica 15 ässällä. Parhaina suomalaisina Matti ja Mikko Oivasella on 19. tilalla kuusi ässäsyöttöä.

Argentiina löylytti Portugalia

Argentiina vahvisteli asemiaan Suomen Maailmanliigan lohkon kärjessä lyötyään Catamarcassa Portugalin 3-1 (25-16, 25-17, 22-25, 26-24) ja 3-0 (25-19, 25-18, 25-17).

Avauspelissä Rodrigo Quiroga (19) ja Valdir Sequeira (17) olivat parhaat pistemiehet. Toisen pelin parhaat pistemiehet olivat hakkurit Federico Pereyra (16) ja Hugo Gaspar (10).

Jälkimmäisessä pelissä Gabriel Arroyo sai näytön paikan Sebastian Solen tilalla toisena keskitorjujana ja Lucas Ocampo puolestaan antoi huiliaikaa ottelun loppupuolisikolla facundo Contelle. Alexis Gonzales puolestaan palasi joukkueen liberoksi tänä viikonloppuna ja samoin Gustavo Scholtis oli jälleen mukana kokoonpanossa.

Näin Argentiina nousi lohkon kärjessä 20 pisteeseen. Serbialla on pinnoja kasassa 13, Suomella kahdeksan ja Portugalilla seitsemän.

Tulevana viikonloppuna Suomi kohtaa Argentiinan Formosassa ja Serbia Portugalin Povia de Varzimissa. Argentiinalla olisi mahdollisuus varmistaa lohkovoitto kahdella voitolla Suomesta. Teoriassa Argentiina alkaa jo olla muutenkin varma lopputurnausjoukkue.

Viimeisen viikonlopun ohjelmassa ovat otteluparit Serbia-Argentiina ja Suomi-Portugali.

A-lohkossa Brasilia löylytti Puerto Ricoa kahteen otteeseen ja jatkaa lohkon kärjessä 21 pinnalla. USA ja Puola tasasivat voitot Chicagossa jatkaen taistelua lohkon kakkospaikasta (USA 15, Puola 12). Puolahan on varma lopputurnausmaa isäntänä.

B-lohkossa Venäjä on hävinnyt vain yhden erän kahdeksassa ottelussaan. Tänä viikonloppuna kaatui Japani kaksi kertaa 3-0. Toisessa parissa Saksa voitti ensin Bulgarian 3-2, mutta hävisi toisen pelin 1-3. Bulgarialla on kasassa 13 pinnaa, Saksalla kahdeksan ja Japanilla kolme.

Lohkossa D Italia hävisi ensimmäisen pelinsä, kun Ranska vei viikonlopun avauksen 3-1. Toisen pelin Mauro Berruton ryhmä kuittasi 3-1. Kuuba puolestaan löi Korean kaksi kertaa 3-0. Näin Italia johtaa lohkoa 19 pinnalla, Kuuballa on pinnoja 15, Korealla 10 ja Suomen toisella tulevalla EM-lohkovastustajalla Ranskalla vain neljä.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle