Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saksan nuorin GP-voittaja Folger latasi Toijalassa akkujaan Asseniin

 

Saksan nuorin GP-voittaja Folger latasi Toijalassa akkujaan Asseniin


Aki Ajon johtamien suomalaistiimien kuljettajat lähtevät hyvässä iskussa juhannuspäivänä perinteikkäällä Assenin radalla Hollannissa ajettavaan 125-kuutioisten luokan kauden seitsemänteen MM-osakilpailuun.
Plakkarissa on komea kaksoisvoitto sateisessa Silverstonessa ja sijat 2 sekä 3 MM-pisteissä saksalaisen Jonas Folgerin, 17, ja ranskalaisen Johann Zarcon, 20, johdolla.
- Nälkä menestykseen on kova ja meiltä löytyy tällä hetkellä kolme potentiaalista voittajakandidaattia, tallipäällikkönä jo kahta maailmanmestaruutta juhlinut  Ajo viittaa edelleen espanjalaisen Efren Vazquezin, 24, suuntaan.

Folger vältti kotimaassaan odottaneen hulabaloon

Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia RSA-pyörällä kolme podiumsijoitusta ajanut Folger toteutti unelmansa Silverstonessa, jossa hän tervehti ruutulippua ykkösenä. Samalla Folgerista tuli kaikkien aikojen nuorin saksalainen GP-voittaja.
Saksalaiset odottivat nuoren sankarinsa kotiinpaluujuhlia malttamattomasti, mutta turhaan. Määrätietoisesti ja jalat visusti maassa nousujohteista uraansa taustoineen rakentava Folger suuntasi Silverstonesta reilu viikko sitten tallipäällikkönsä pakeille suoraan Suomeen ja Toijalaan puhjetakseen juhannuksena akut täynnä täyteen kukkaansa vuorostaan tulppaanien maassa.
- Tämä oli harkittu ja hyvä valinta. Olen saanut keskittyä Toijalassa rauhassa tulevaisuuteen kotipuolessa voiton myötä odottaneen hulabaloon sijaan, sanoo 173-senttisen vartensa rennosti sohvalle suoristanut saksalainen.
Pitkään ja fyysistä harjoittelua rajoittaneesta rajusta keuhkotulehduksesta kärsinyt Folger ei ole suinkaan vetänyt vain lonkkaa Suomen vierailullaan.
- Olen päässyt suorittamaan kovan lääkekuurin jäljiltä jo parit lihaskuntotreenit, ajanut supermotoa ja motocrossia, sekä pyöräillyt Nikin (Niklas Ajon) kanssa. Tosin tuo pyörälenkki osoitti, että voimat eivät ole vielä täysin palautuneet. Minulla on paljon töitä kuntopohjani kanssa ennen kuin olen sen osalta alkukauden tasolla, myöntää yhdessä kilpailuinsinöörinsä Jani Veijosen kanssa myös talonrakennushommiin Etelä-Pirkanmaalla vähemmän koreissa haalareissa ehtinyt Folger.

Ajo korostaa kilvanajon kokonaisvaltaisuutta

Nuoria kuljettajia maailman huipulle luotsannut Ajo tähdentää radan ulkopuolella tapahtuvan yhteisen ajan ja ohjelman merkitystä.
- Kilvanajo on kokonaisvaltaista toimintaa, jossa myös järjestellään nuoren kuljettajan elämäntapoja yhteisessä projektissa. Pyrimme luomaan kilpailutapahtumien ulkopuolella sellaiset olosuhteet, jotka tukevat sitä, että homma etenee suunnitellusti tältäkin osin. Pitää muistaa, että kyse on sittenkin vasta 17-vuotiaasta urheilijasta.
Ajo, Veijonen ja Folger pitivät ennen tiistaista Assenin matkaa pitkän palaverin, jossa ruodittiin juurta jaksain mennyttä ja suunniteltiin samalla tulevaa.
- Palaveri vahvisti, että Folger ei leijaile ensimmäisen voittonsa jäljiltä. Jonas tietää takalleen, että hänen on otettava edelleen steppi varsinkin kuivan kelin ajamisessa. Tärkeintä on saada kokonaisuus rytmitettyä. Ei se ole enää isoista asioista kiinni, toteaa Ajo.
Folgerin fysiikka ei ole Assenissa vielä parhaassa terässään, mutta henkinen kantti on nyt kenties kovempi kuin koskaan. Lisäksi Assenissa on luvassa vastaavaa säätä kuin Silverstonessakin, eli viileää ja sateista.
- En pistä sitä tässä tilanteessa pahakseni. Sadekelillä ajaminen ei ole yhtä raskasta kuin kuivalla radalla, vinkkaa kuluvalla kaudella sijoitussarjan 5-2-5-5-3-1 toistaiseksi aikakirjoihin merkkauttanut Folger.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle