Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco ajoi kakkosruutuun Assenissa

 

Ajon tiimin Zarco ajoi kakkosruutuun Assenissa


Akin Ajon johtaman Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon terävä vire pitää 125-kuutioisten luokan MM-sarjassa.
Pisteissä kolmantena oleva Zarco sivusi uransa parasta aika-ajosijoitusta yltämällä Derbi-pyörällään toiseksi Assenin radalla Hollannissa ajettavassa kauden seitsemännessä osakilpailussa.
- Zarco on kovassa kunnossa ja itseluottamus on korkealla. Vaikuttaa, että hän olisi jopa vain vahvempi tällaisissa epävakaisissa sääolosuhteissa, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.

”Assen on esittänyt ne huonoimmat puolensa”

Kymmenettä täysipainoista MM-kauttaan tallipäällikkönä toimiva Ajo on kokenut vuosien saatossa monenlaisia kelejä Assenissa, jossa tämä viikonvaihde on kulkenut vuoroin kuivalla ja märällä kelillä, kuten juhannusaaton aika-ajokin.
- On tämä olosuhteiltaan niin vaikeaa. Sitä on välillä ihmeissään ratavarikolla, kun huomaakin kuljettajien tulevan yht’äkkiä takalenkiltä nahkapuvut märkinä. Kyllä Assen on nyt esittänyt ne kaikkein huonoimmat puolensa tältä osin, tuumi Ajo.
Zarcon espanjalainen tiimikaveri Efren Vazquez täydensi menestystä aika-ajon kuudennella sijalla, vaikka hän onkin tunnetusti hieman varovaisempi kuljettaja tällaisilla keleillä.
Vazquez lähtee kisaan kaikesta huolimatta luottavaisin mielin.
- Vauhti on kohdallaan ja tiedän, että olen nopea varsinkin kuivalla kelillä. Minulla on mahdollisuuteni lauantaina, vaikka sateen sattuessa siitä tuleekin täyttä lottoa.
Tiimin kolmannen kuljettajan, malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin kohtaloksi koitui kaatuminen aika-ajon ulosmenokierroksella.
- Mekaanikot tekivät nopeasti ja todella paljon töitä pyörän korjaamiseksi muun muassa jarrujen osalta. Harmi, että se jäi vain puolesta minuutista kiinni, että Khairuddin olisi ehtinyt ajaa lopussa yhden kierroksen.  No, nykyisin riittää, että ajaa jossain sessiossa niin sanotun 107 prosentin säännön sisään, joten ”Fahmi” on kyllä mukana lauantain kisassa, vahvisti Ajo.

Folger jalat kipeinä kaatumisen jäljiltä

Edellisen, Silverstonessa ajetun osakilpailun voittajana Asseniin saapunut Red Bull Ajo Motorsportin saksalainen Aprilia-kuljettaja Jonas Folger lunasti itselleen seitsemännen lähtöruudun. Hänen tiimikaverinsa, britti Danny Kent säväytti kymmenennellä sijalla.
Aika-ajoon lähdettiin kuivan kelin renkailla, kunnes Assenin harmaa taivas repesi. Folger kaatui ensimmäisellä kierroksella rajun näköisesti keskellä shikaania.
- Ajoin liukkaan valkoisen viivan päältä ja siitä pyörä lähti. Jalat ovat kipeät, mutta onneksi mitään ei ole rikki. Kaatumisen jälkeen minulla ei ollut enää kunnollista luottamusta ajamiseen, myönsi Folger.
Vaiherikkaan aika-ajon ykköseksi kiirehti espanjalaiskuljettaja Maveric Vinales, joka kukisti Zarcon 0,188, Vazquezin 0,741 ja Folgerin 1,262 sekunnilla.
Vinalesin pohja-aika syntyi Zarcon vetoavun turvin.

Assen, Hollanti.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 7/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys lauantain kilpailuun:
 1. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia 1.44,597       
 2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,188
 3. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 0,190
 4. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 0,366
 5. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 0,638
 6. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,741
 7. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,262
 8. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 1,386
 9. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 1,607
10. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 1,971
24. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 3,754
Ilman aikaa: Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot