Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi järjesti Argentiinassa juhannuslöylytyksen

Veikkausvinkit

 

Suomi järjesti Argentiinassa juhannuslöylytyksen


Torstainen kirvelevä tappio kääntyi yhdessä yössä makeaki voitoksi lentopallomaajoukkueella Argentiinan Formosassa. Suomi esitti kesän laadukkainta peliä, kun Argentiina kaatui 3-1 (25-14, 25-17, 23-25, 28-26).

Suomen voitto tiesi samalla toiveen elämistä jopa lohkon kakkospaikan suhteen. Suomi nousi pisteen päähän lohkokakkosesta Serbiasta, jolla on toki vielä pelaamatta viikonvaihteen molemmat pelit Portugalissa. Jos Portugali pystyy nipistämään serbeiltä pisteenkin, jää kakkospaikan kohtalo viimeiseen viikonloppuun. Tuolloin Suomi isännöi Portugalia ja Serbia Argentiinaa.

- No, katsotaan mikä tilanne on ensin Serbian ja Portugalin pelien jälkeen. Neljä pistettä oli erinomainen saavutus tänä viikonloppuna, mutta pidän pelimme kehittymistä vielä tärkeämpänä asiana. Joukkueeseen on kasvanut koko ajan lisää tunnetta minun ja pelaajien välille, Suomen päävalmentaja Daniel Castellani kommentoi koko Formosan viikkoa.

Suomen muiden osa-alueiden vahvuutta kuvastaa hyvin se, että vastaanottopeli oli vaisua. Vastaanottoprosentti jäi peräti 35:een, mutta silti joukkue jyräsi vahvasti. Joukkueen hyökkäyspelin vahvuudesta kertoo 50 % tehot sekä vielä paremmin 55 % tehot huonosta vastaanotosta ilman yhtään suoraa virhettä.

Argentiina teki ottelussa peräti 34 pistettä virheillään Suomelle. Tuohon määrään kun lisätään Suomen kymmenen torjuntaa, saadaan kokonaissummaksi lähes puolet Suomen illan pisteistä.

Antti Siltala johti Suomen hyökkäyspeliä tekemällä 21 pistettä kovilla tehoilla.

- Pääasia, että parannamme peliä koko ajan. Tänään jaksoimme pää kylmänä hoitaa pallot loppuun asti. Totta kai viihdyin kentällä, kyllä viihdyn siellä aina kun sinne pääsen, kommentoi peliä Siltala.

Mikko Oivasen päivä ei ollut paras, mutta silti koko Maailmanliigan pistepörssin ykkösmiehen saalis oli 16 pinnaa. Konstantin Shumov syötti kotijoukkueelle todellisia ongelmia leijoillaan tehden peräti neljä suoraa syöttpistettä.

- Olen tyytyväinen, mutta toki eilinen peli vielä harmittaa. Tänään näkyi alusta asti, että haluamme voittaa, totesi vahvasti esiintynyt Shumov.

- Opimme eilisestä jälleen vaikeiden tilanteiden hoitamista. Tilaisuuksiin pitää tarttua ja tänään niin tapahtui. Vaikeat pallot pitää pelata harkitusti ja tietää aina mitä tehdä. Loimme tänään syötöllä erinomaisesti painetta, Castellani totesi.

Kaksi ensimmäistä erää oli Suomen täyttä hallintaa. Avauserässä Suomi karkasi 14-9- johtoon Mikko Oivasen syöttövuorolla ja toisessa erässä heti 8-1- johtoon Konstantin Shumovin leijoilla.

Kolmatta erää hallitsi Argentiina ja johti sitä jo parhaimmillaan viidellä pisteellä 17-12. Suomi nousi kuitenkin vielä 23-23- tasalukemiin, mutta kaksi viimeistä palloa ratkaisi erän isännille.

Neljäs era olí niukkaa Suomen hallintaa, mutta Argentiina ehti saamaan yhden eräpallon. Suomen kolmas ottelupallo toi kuitenkin odotetun tuloksen ja kauden kolmannen voiton kymmennennessä ottelussa Maailmanliigassa.

Parhaat pistemiehet
Suomi:

Antti Siltala 21 (3 torjuntaa)
Mikko Oivanen 16
Olli Kunnari 12
Konstantin Shumov 9 (4 ässää, 3 torjuntaa)
Matti Oivanen 7
Mikko Esko 1
Matti Hietanen 1

Argentiina:
Facundo Conte 19
Lucas Ocampo 10
Gustavo Scholtis 10
Pablo Crer 10
Gabriel Arroyo 9

Lohkon C tilanne:
Argentiina 22
Serbia 13
Suomi 12
Portugali 7
Viikonlopun toisesta otteluparista Portugali-Serbia on molemmat ottelut pelaamatta.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle