Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon juhannuskisa jäi lyhyeksi sähkövian vuoksi

 

Ajon juhannuskisa jäi lyhyeksi sähkövian vuoksi


Niklas Ajon kilvanajo jäi juhannuspäivänä harmittavan lyhyeen 92 000 katsojan silmien edessä Hollannin Assenissa. Saksalaistiimi Interwettenin Aprilia-pyörän tekniikka petti, kun 125-kuutioisten luokan kauden seitsemättä MM-osakilpailua oli takana vasta reilun kierroksen verran.
- En itsekään ole vielä tietoinen tarkemmasta syystä, mutta pyörään iski jokin sähkövika ja se alkoi pätkiä. Tulin sisään varikolle tokalla kierroksella, jolloin pyörään vaihdettiin tulppa. Lähdin vielä uudelleen yrittämään radalle, mutta vika ei ollut korjaantunut. Olihan tämä kaiken kaikkiaan varsin vaiherikas viikonvaihde,  Ajo viittasi samalla Assenin epävakaisiin keleihin.
Ajo, 16, starttasi terävästi kisaan ruudusta 23. Hän nousi avauskierroksella parhaimmillaan jo sijalle 14.
- Siinä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä, mutta kun tuo vika iski, niin putosin hetkessä letkan hännille. Harmi juttu, mutta minkäs teet, totesi aamun warmupissa  sijalle 19 viikonvaihteen kovimmalla kierrosajallaan yltänyt Ajo.

”Tuomaristo venytti liian pitkään ratkaisuaan"

22 kierroksen kisaksi kaavailtu Hollannin TT:n avaus  keskeytettiin punaisin lipuin sateen vuoksi, kun siitä oli ajettu kaksi kolmasosaa. Kuivan kelin kilpailuksi julistetusta urakasta oli ehditty ajaa siksi paljon, että uusintastarttia ei sääntöjen mukaan enää otettu.
Sade tosin alkoi jo muutamia kierroksia aiemmin, mutta kilpailun tuomaristo ei reagoinut siihen, että kuljettajat nostivat käsiään ylös märän radan merkiksi.
- Tuomaristo venytti mielestäni liian pitkään ratkaisuaan. Kyllä kisa olisi pitänyt keskeyttää jo aikaisemmin. Radalla siinä vaiheessa olleet kaverit kertoivat, että ajaminen oikein hirvitti, kertoi Ajo.
Kilpailun voittajaksi viiletti sadekelilläkin rajusti edennyt espanjalainen paalupaikkamies Maveric Vinales. Voitto oli Paris Hiltonin tukemassa tiimissä kilpailevalle Vinalesille kauden toinen. Niistä ensimmäinen irtosi Ranskan Le Mansissa.
MM-sarjaa johtava Vinalesin maanmies Nicolas Terol joutui jättämään Assenin kilpailun väliin sormivamman vuoksi. Terol kaatui perjantaina kahdesti loukaten molemmilla kerroilla oikean käden pikkusormeaan, joka operoitiin jo lauantaina Barcelonassa.
Terol pystyi silti säilyttämään MM-johtonsa 27 pisteen turvin saksalaiskuljettaja Jonas Folgeriin nähden. Ajolla on koossa viisi MM-pistettä, jotka oikeuttavat sijaan 23.
Tiivistempoinen kesäkausi jatkuu jo ensi viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa.
- En käy tällä välillä Suomessa, vaan jään perheen kanssa Assenin lähettyville. Lennämme tiistaina Mugelloon, jossa on sitten taas uusi yritys päällä, lupasi kahden viikon kuluttua 17 vuotta täyttävä Ajo.

Assen, Hollanti.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 7/17 MM-osakilpailu:

  1. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia 25.04,147
  2. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 2,555
  3. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 2,655
  4. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 3,670
  5. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 3,903
  6. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 4,469
  7. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 8,828
  8. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 10,416
14. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 26,954
Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia: keskeytys.

MM-pistetilanne:
  1. Nicolas Terol Espanja, Aprilia 128
  2. Folger 101
  3. Cortese 94
  4. Zarco 94
  5. Vinales 90
  6. Vazquez 77
10. Kent 38
17. Khairuddin 13
23. Ajo 5

Seuraava osakilpailu: 3.7. Mugello, Italia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot