Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tallipäällikkö Aki Ajo ihmetteli tuomariston ratkaisua Assenissa

 

Tallipäällikkö Aki Ajo ihmetteli tuomariston ratkaisua Assenissa


Suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikkö Aki Ajo ihmetteli monien muiden tavoin tuomariston päätöstä, tai paremminkin sen ajoitusta 125-kuutioisten luokan Hollannin MM-osakilpailussa Assenissa.
Kuivan kelin kisaksi julistettu kauden seitsemäs MM-osakilpailu keskeytettiin sateen vuoksi, kun siitä oli ajamatta reilut seitsemän kierrosta. Urakkaa oli takana kaksi kolmasosaa, joten uusintastarttia ei otettu enää punaisten lippujen jäljiltä. Sade oli tosin alkanut jo 22 kierroksen mittaiseksi kaavaillun kisan puolivälin tuntumassa.
- Kyllä minusta kisa olisi pitänyt keskeyttää jo 5-7 kierrosta aikaisemmin. Tämä mielipide vallitsi 90-prosenttisesti varikolla.
- Ihmettelen oikeasti tuomariston linjaa. Tuomaristo on antanut tällä kaudella palautetta kuljettajille ajokäyttäytymisestä taistelutilanteiden jäljiltä.  Nyt sitten annettiin 30 kaverin uhata terveyttään ajamalla slicks-renkailla MM-pisteistä märällä radalla, sanoi Ajo.

Koko vauhdikas viisikko pisteillä

Ajo saattoi olla silti varsin tyytyväinen kuljettajiensa suoritukseen hankalissa olosuhteissa.
Kahden tiimin kaikki viisi kuljettajaa ylsivät MM-pisteille Assenissa. Avant-AirAsia-Ajon Derbi-kuljettajista ranskalainen Johann Zarco oli viides, espanjalainen Efren Vazquez seitsemäs ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 14:s.
Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajista britti Danny Kent oli puolestaan kuudes ja MM-sarjassa toisena jatkava saksalainen Jonas Folger kahdeksas.
- Kokonaisuuteen nähden ihan hyvä suoritus. Tosin uskon, että mikäli kilpailu olisi keskeytetty aikaisemmin, niin meiltä olisi saattanut nousta uusintastartissa podiumille kaksi tai jopa kolmekin kuljettajaa. Nyt kokeneemmat kuljettajat laskivat järkevästi vauhtiaan vaikeissa olosuhteissa ja nostivat käsiään ylös merkiksi märästä radasta, muistutti Ajo.
Vazquez oli Ajon kanssa samaa mieltä tuomariston päätöksestä.
- Jos he olisivat noudattaneet turvallisuusmääräyksiä, niin kisa olisi keskeytetty jo ennen kymmenettä kierrosta. Siitä lähtien radalla oli jo todellakin märkiä kohtia ja ajat olivat pudonneet jo tuntuvasti kahdeksan kierroksen jälkeen.
Vazquez katsoo kuitenkin luottaen tulevaan.
- Kilpailukyky on kohdallaan normaaleissa olosuhteissa, mikä nähtiin Assenissakin.

Vinales rajulla riskillä voittajaksi

Voittajana maalilinjan leikkasi sateellakin kovalla riskillä vauhtia pitänyt ja siinä myös onnistunut espanjalaiskuljettaja Maveric Vinales, jolle ykkössija oli kauden toinen. Espanjalaisten kolmoisvoiton sinetöivät urallaan ensimmäisen kerran podiumille yltänyt Luis Salom ja Vinalesin tiimikaveri Sergio Gadea.
MM-sarjaa johtava Vinalesin maanmies Nicolas Terol oli sivussa kisasta sormivamman vuoksi. Hänen oikean
kätensä pikkusormi operoitiin lauantaina Barcelonassa.
Terolilla on plakkarissaan MM-kärkeen oikeuttavat 128 pistettä. Folger tulee toisena 101:llä, Zarco neljäntenä 94:llä, Vazques kuudentena 77:llä, Kent kymmenentenä 38:lla ja Khairuddin 17:ntenä 13 pisteellä.
MM-sarjan kiivas kesäkausi jatkuu jo tulevana viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa.

Assen, Hollanti.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 7/17 MM-osakilpailu:

  1. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia 25.04,147
  2. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 2,555
  3. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 2,655
  4. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 3,670
  5. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 3,903
  6. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 4,469
  7. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 8,828
  8. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 10,416
14. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 26,954
Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia: keskeytys.

MM-pistetilanne:
  1. Nicolas Terol Espanja, Aprilia 128
  2. Folger 101
  3. Cortese 94
  4. Zarco 94
  5. Vinales 90
  6. Vazquez 77
10. Kent 38
17. Khairuddin 13
23. Ajo 5

Seuraava osakilpailu: 3.7. Mugello, Italia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot