Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erkki Koskelo valloitti WRC-autollaan Pudasjärven Iso-Syötteen

Veikkausvinkit

 

Erkki Koskelo valloitti WRC-autollaan Pudasjärven Iso-Syötteen


Juhannusaattona Pudasjärven Iso-Syötteellä ajetun Mäkiajot -rallisprintin voittoon ajoi kilpailun ainoa WRC-autolla ajanut espoolainen Erkki Koskelo, 53. Hallitseva Future Cup asfalttisarjan hopeamitalisti ja tänä vuonna sarjaa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen johtava Koskelo kiersi 2,3 kilometrin radan 0,85 sekuntia hyvän vastuksen antanutta Jani Itkosta nopeammin. Kolmanneksi ripeiten 175m korkeuseron nousi Kari Heunua, joka jäi Koskelosta 2,47 sekuntia.

Kosteassa säässä ajetussa kilpailussa Koskelo teki pohja-ajan ensimmäisellä kierroksella ja oli aikeissa parantaa aikaansa toisella kierroksella, mutta edellä lähtenyt kanssakilpailija oli spinnanut tiukkaan mutkaan ja hänen autonsa kiertämisessä paloi kohtuuttomasti aikaa. Silti ensimmäisen kierroksen tulos riitti tavoitteiden täyttämiseen eli Iso-Syöte Mäkiajojen voittoon.

- Kuivalla kelillä ajetuissa harjoituksissa ajoin radan 3,8 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu ja vaikka kosteassa kelissä ajetussa kilpailussa en tiimini kanssa saanut autoani säädettyä yhtä hyvään iskuun niin olen enemmän kuin tyytyväinen ajamaani koko kilpailun nopeimpaan aikaan, Koskelo iloitsi.

Koskelon riemua lisäsi nuoren kummikuljettaja Harri Rutasen menestys. Ensimmäistä vuotta rallisprintissä ajava Rutanen on aikaisemmissa kilpailussa tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja saavutti nyt makoisan luokkavoiton 1,51 sekunnin marginaalilla.

Seuraavan kerran Koskelo käynnistää ralliautonsa moottorin elokuun ensimmäisenä lauantaina Ikaalisten keskustassa ajettavassa, ehkäpä koko kilpailukauden parhaimmassa rallisprintissä.

- Heinäkuussa lomailen ja haen voitontahtoa elokuussa ajettaviin neljään Future Cup asfalttisarjan osakilpailuihin, joissa tavoitteeni ei voi olla mikään muu kuin neljä kilpailujen nopeinta aikaa. Kaksi sarjan kolmesta kevään kilpailuista voitin ja uskon olevani vahvoilla kun seuraavan kerran elokuussa ralliautoni moottorin käynnistän, huokuu Koskelo itseluottamusta.

Lopputulokset Iso-Syöte Mäkiajot: Top-3
1. Erkki Koskelo, Skoda Octavia WRC, 1.23,19
2. Jani Itkonen, Mitsubishi Lancer Evolution, +0,85sek
3. Kari Heinua, Mitsubishi Lancer Evolution, +2,47sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle