Suomelle tuplamestaruus kilpa-aerobicin EM-kilpailuista Torinossa

Suomelle tuli kaksi kultamitalia kilpa-aerobicin Fisaf-liiton em-kilpailuista. Tuplakullan lisäksi Suomi myös hienosti pronssia. Kilpailuun osallistui Suomesta kolme urheilijaa, joten kaikki toivat mitalin.

Naisten sarjan voitti Suomen Rita Niemi. 6 tuomaria seitsemästä asettivat porilaisen huippuaerobikkaajan ensimmäiselle sijalle. Finaalisuoritus oli Ritan kisojen paras. Edellisen kerran Rita on voittanut kultaa Suomen omissa em-kisoissa vuonna 2008. Ennen finaalia oli jännitystä ilmassa sillä kakkoseksi tulleeseen Tsekin Tamara Jirikovaan oli eroa vain yksi tuomariääni Ritan ottaessa semifinaalissa piikkipaikan.

Miesten sarjassa Jouni Viitanen onnistui hienosti ja otti myös kultaisen mitalin. Jouni johti myös semifinaalin jälkeen. Jouni on kisannut edellisen kerran vuoden 2009 mm-kilpailuissa ja voitti silloin mestaruuden.

Ilon hetkiä koettiin Juuso Väisäsen saadessa pronssia. Juuso oli alkukarsinnan ja semifinaalin jälkeen neljännellä sijalla, mutta finaalisuoritus oli mahtava ja se palkittiin mitalilla.

Nyt maajoukkue relaa hetken ja suuntaa sen jälkeen katseet kohti syksyn mm-kisoja, jotka pidetään Australian Gold Coastilla.