Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

BMW Beach Volley Pro Tour starttaa

 

BMW Beach Volley Pro Tour starttaa


Uudet Suomen mestarit haussa Beach Volleyn kotimainen ykköskiertue BMW Beach Volley Pro Tour starttaa tulevana viikonloppuna Kuopiosta. Heinäkuun aikana kiertue matkaa Kuopion ohella, Lahteen, Lappeenrantaan ja Tampereelle. Finaalit pelataan Helsingin Rautatientorilla elokuun 5.-7. Kaikki turnaukset ovat kolmipäiväisiä. Ottelut alkavat perjantaina ja päättyvät sunnuntain sijoitusotteluihin.

Beach Volleyn SM-kiertue kulkee kesällä 2011 jo tuttuun tapaan nimellä BMW Beach Volley Pro Tour. MTV3 ja vakiokuuluttaja Harri Kuusisto pitävät tänäkin vuonna huolen, että kiertue näkyy ja kuuluu. Palkintorahaa tourilla on jaossa tänä vuonna kaikkiaan noin 15 000 euroa.

Suurimpana uudistuksena kiertueella naisten pelijärjestelmä muuttuu miesten järjestelmää vastaavaksi. Miehissä uudistus toteutettiin jo viime kesänä ja se sujui erinomaisesti. Näin ollen myös naisissa haluttiin kokeilla vastaavaa. Pähkinänkuoressa kiteytettynä uusi pelijärjestelmä lisää tasaisia otteluita ja vähentää parhaiden parien ja tyvipään kohtaamisia.

- Rehellisesti sanoen tämä järjestelmä on jopa selvästi parempi kuin World Tourilla käytettävä. Siinä järjestelmässä ensin kohtaavat rankingsijoilla 1 ja 32 olevat. Näiden joukkueiden tasoero on usein turhauttavan suuri. Meidän pelijärjestelmällä kaikki ottelut ovat tasaisempia kuin ennen, Lentopalloliiton beach volleyn Pro-jaoksen puheenjohtaja Ilkka Lassila kertaa uudistuksen syitä.

Uudistuksia on luvassa myös tuloslistoilla ja pelillisellä puolella nimittäin hallitsevat mestariparit eivät ole mukana tämän vuoden kiertueella. Mouhijärven beach-turnaus antoi esimakua kesän voimasuhteista. Siellä miehissä voittajiksi selvisi pari Timo Haavisto/Toni Vahela, heidän vanavedessään muut podiumpaikat valtasivat parit Jari Tuominen/Toni Tuominen ja Petri Parviainen/Teppo Pulkkinen.

Naisissa voittajaksi selvisi duo Riikka Lehtonen/Taru Lahti, toiseksi sijoittuivat Essi Hasu ja Henna Pollari. Kolmansia olivat puolestaan välierässä Lehtonen/Lahti parille taipuneet, viime kauden SM-hopeamitalistit Saana Koljonen ja Outi Polso.

- Meillä oli vielä vähän hakemista talven jäljiltä, sillä Outi joutui olemaan pelaamatta koko talven polven takia ja minulla itselläni on puolestaan kantapää ja akillesjänne tulehtuneet. Siihen nähden kesän ensimmäinen turnaus antoi positiivisia signaaleja jatkoa ajatellen. Ehjää kesää tavoitellaan, ettei olisi minkäänlaisia loukkaantumishuolia. En usko tuohon ennakkosuosikinviittaan, sillä hyviä pareja on niin paljon. Viime vuonnakin pelattiin oikeissa paikoissa hyvin ja se riitti sitten noinkin korkealle, talven sisälentopalloa Oriveden Ponnistuksen liberona pelannut Koljonen kertoo.

Polso/Koljonen parin ohella ennakkoon kärkitaisteluun naisten puolella odotetaan ainakin Mouhijärvelläkin erinomaisesti pärjänneitä Lehtonen/Lahti ja Hasu/Pollari pareja. Mielenkiintoista on myös nähdä löytääkö viime vuonna SM-kultaa Merja Korhosen kanssa juhlinut Kirsi Hyttinen uutta paria täksi kesäksi Korhosen pitäessä välivuotta beach-kentiltä.

Myös miehissä Mouhijärvi antoi hyvää esimakua tämän kesän voimasuhteista. Viime vuonna hopealle kiertueella päätynyt ja toissakauden mestaripari Haavisto/Vahela tulee olemaan vaikea voitettava tänä vuonna ja myös pari Parviainen/Pulkkinen on osoittanut erinomaista alkukesänkuntoa pitäen tällä hetkellä rankingin ykkössijaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle