Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanliigan viimeinen viikonvaihde edessä

 

Maailmanliigan viimeinen viikonvaihde edessä


Kalavelkojen maksuun Portugalia vastaan

Suomen lentopallomaajoukkueen tämän kesäinen Maailmanliiga päättyy tulevana torstaina ja perjantaina Portugalia vastaan Tampereella käytäviin otteluihin. Panoksena otteluissa on lohkon kolmospaikka ja siitä tarjolla oleva huomattava rahapalkinto.

Suomella on maksettavana kalavelkoja Portugalille, sillä avausviikonloppuna Povoa de Varzimissa Portugali voitti molemmat ottelut (3-2, 3-1).

Suomi on ennen päätösviikonloppua kuuden pisteen päässä Argentiinaa vastaan kotonaan pelaavasta lohkokakkosesta Serbiasta. Vaikka Suomi yltäisi Serbian kanssa tasapisteisiin se ei nouse lohkokakkoseksi Serbian omatessa enemmän otteluvoittoja (nyt 6-3).

Suomi jatkaa samalla 12 pelaajan ryhmällä, millä se pelasi edellisten viikonloppujen pelit Tampereella ja Argentiinassa. Lisäksi porukkaan liittyy jo tutusti libero Tommi Roininen. Jarmo Korhonen ei puolestaan ole mukana sairastelun takia.

Neljä varmaa lopputurnausmaata, neljä selvittämättä

Brasilia, Venäjä ja Italia ovat jo varmistaneet ennen viimeistä viikonloppua paikkansa Puolan kahdeksan joukkueen lopputurnaukseen. Sopotissa järjestettävään Final Eight- turnaukseen selviää lohkojen voittajat sekä kolme parasta kakkosta, jos Puola ei omassa lohkossaan ole kahden parhaan joukossa kuten nyt näyttää. Puola on itseoikeutettu osallistuja isäntämaana.

Brasilian hallitsemassa lohkossa A Puola (18) on kakkospaikalla tasoissa USA:n (18) kanssa. USA:lla on viimeisenä viikonloppuna vastassa pisteetön Puerto Rico, joten USA on etenemässä vahvasti kohti lopputurnausta.

Venäjän hallitsemassa B-lohkossa Bulgaria (18) on kakkosena, mutta sillä on edessä kovana haasteena kotipelit Venäjää vastaan.

Suomen lohkossa Argentiina (22) ja Serbia (18) jatkovat lohkon kärkipaikkojen järjestyksen. Pari kohtaa Serbiassa päätösviikonloppuna.

D-lohkon ykkönen on Italia ja kakkonen tulee olemaan Kuuba (20). Kuuban lisäpisteet ovat kuitenkin tiukassa sen kohdatessa Italian vieraissa.

Maailmanliigan kaksi heikointa joukkuetta joutuvat puolestaan karsimaan paikastaan ensi vuoden turnaukseen.  Tällä hetkellä ahtaimmalla ovat Puerto Rico (0), Japani (4) ja Ranska (5). Lisäksi Portugali (8) ja Saksa (9) ovat vielä teoriassa putoamisuhan alla.

Puerto Rico kohtaa viimeisenä viikonloppuna USA:n vieraissa, Japani Saksan vieraissa ja Ranska isännöi Koreaa.

Suomi - Portugali, lentopallon Maailmanliigaa Tampereen Hakametsän jäähalissa torstaina ja perjantaina kello 18:30. URHOtv näyttää kamppailut suorina lähetyksinä.

Oivanen voittamassa Maailmanliigan pistepörssin

Suomen lentopallomaajoukkueen hakkuri Mikko Oivanen on lähellä Maailmanliigan pistepörssin voittoa. Oivasella on ennen päätösviikonloppua kasassa 199 pistettä, kun tilaston kakkosella Puolan Bartosz Kurekilla on 29 pistettä vähemmän.

Oivanen on naputellut 19,9 pistettä ottelua kohden. Hyökkäyspisteitä hänelle on kertynyt 172, torjuntoja 16 ja ässäsyöttöjäkin 11.

Puolan hakkuri Kurekin saalis on 170, kolmantena olevan Kuuban Wilfredo Leonin 167 ja samoissa pisteissä Leonin kanssa on joukkuekaveri Henry Bell. Toiseksi paras suomalainen pistepörssissä on 20. tilalla oleva Antti Siltala (129).

Konstantin Shumov on torjuntatilaston kuudentena otettuaan 0,84 torjuntaa erää kohden. Shumovin kokonaistorjuntamäärä on 36, joka on puolestaan liigan kolmanneksi eniten.

Torjuntatilaston kärjessä on edelleen Bulgarian Teodor Todorov, joka on napsinut 1,10 torjuntaa ottelua kohden (yhteensä 44). Seuraavina ovat Puolan Marcin Mozdzonek (1,06), USA:n olympiavoittaja David Lee (0,92), Venäjän Alexander Volkov (0,85) ja Saksan Stefan Hübner (0,84).

Ässätilaston kärjessä on USA:n hakkuri Clay Stanley 0,57 ässällä. Stanleyn ässien kokonaismäärä on kymmenessä ottelussa komeat 21. Stanleyn jälkeen kärkinimiä ovat Italian Dragan Travica (0,49 / 18), Puolan Bartosz Kurek (0,42 / 14), Venäjän Denis Biriukov (0,38 / 13) ja Argentiinan Facundo Conte (0,35 / 13).

Ässätilaston paras suomalainen on 12. tilalla oleva Mikko Oivanen (0,26 / 11). Toiseksi eniten suomalaisista ässiä on syöttänyt Konstantin Shumov (0,23 / 10).

Puolustustilaston kärkikolmikkona ovat Puolan, Brasilian ja USA:n liberot Krzystof Ignaczak (124), Sergio (118) ja Rich Lambourne (113).  Tuomas Sammelvuo on tilaston parhaana suomalaisena 25. (57).

Passaritilastossa Mikko Esko on seitsemännellä tilalla. Eskolle on rekisteröity 7,35 nappipassia erää kohden. Passaritilaston kärjessä ovat Korean Sun-Soo Han (8,94), Puolan Lukasz Zygadlo (8,09) ja Serbian Vlado Petkovic (8,00).

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle