Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimien kuljettajat uhkuvat menestysnälkää Mugellossa

Veikkausvinkit

 

Ajon tiimien kuljettajat uhkuvat menestysnälkää Mugellossa


MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokassa kahden tiimin ja viiden kuljettajan vauhdikasta palettia pyörittävä tallipäällikkö Aki Ajo lähtee joukkoineen luottavaisena ja kovin tavoittein Italian Mugellossa ajettavaan kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuviikonvaihteeseen.
- Töitä on tehty lujasti ja kausi on kulkenut osaltamme oikeinkin hyvin. Suunta on ollut selkeästi ylöspäin, vaikka edelliset kilpailut ovatkin olleet kelien osalta melkoista arpapeliä. Minulla on se mielikuva, että olisimme yltäneet vieläkin parempiin saavutuksiin tasaisissa olosuhteissa, tuumii Ajo.
Toscanan upeissa maisemissa on hienoinen sateen uhka päällä onneksi vain perjantaina.
- Mugelloon on luvattu ainakin lauantaiksi ja sunnuntaiksi kuivaa keliä, jolla olemme menneet eniten etäänpäin. Nyt nähdään, millä tasolla oikeasti olemme, sanoo Ajo.

Neljä kuljettajaa kympin joukossa MM-pisteissä

Ajo Motorsportin kuljettajat ovat hyvissä asemissa, kun yhteensä 17 osakilpailua kattava kausi lähestyy kovaa kyytiä kohti puoliväliään.
Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajista Silverstonen sateisen osakilpailun voittanut saksalainen Jonas Folger on MM-pisteissä toisena ja britti Danny Kent kymmenentenä. Derbi-pyörillä kilpailevan Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalainen Johann Zarco on puolestaan neljäntenä, espanjalainen Efren Vazquez kuudentena ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin sijalla 17.
- Zarco on ajanut kauden kaikissa kilpailuissa vähintään kuuden sakkiin ja pidän häntä ehkä vahvimpana kuljettajanamme tällä hetkellä. Folger on kehittynyt tuntuvasti, mutta on vaikea sanoa, pystyykö hän ajamaan voitosta kuivalla kelillä Mugellossa. Hän on onnistuessaan ainakin hyvin lähellä sitä. Vazquez on puolestaan mennyt taustalla tavallaan kuin varkain selkeästi eteenpäin. Meillä on olemassa kaikki mahdollisuudet kilpailla kärkisijoista Italiassa, vakuuttaa Ajo.
Sarjassa on menossa todella tiivistempoinen kesäkausi. Mugello merkitsee jo viidettä kilpailua seitsemän viikon sisään. Tallipäällikkö Ajo ei pistä rumbaa pahakseen, päinvastoin.
- Keskittyminen säilyy koko ajan korkealla tasolla. Kyllä näitä kilpailuja vetäisi vaikka kahdeksan putkeen. Kyse on ensisijaisesti asenteesta ja sitoutumisesta tehdä työt hyvin.

Mugellon haastavalla radalla mennään koko ajan lujaa

Mugellon 5245 metrin mittainen rata on ehdottomasti yksi sarjan hulppeimpia, mutta samalla myös vaikeimpia.
- Runsaasti korkeuseroja ja nopeita shikaaneja Brnon tapaan sisältävä rata on tosi haastava ja siellä mennään koko ajan lujaa. Paketin on toimittava saumattomasti ajajan ja pyörän tekniikan osalta. Sitä kaivataan shikaanien lisäksi erityisesti ylämäkeä edetessä. Siellä pienikin ajo- tai säätövirhe voi kostautua ikävästi, muistuttaa Ajo.
Mugellon rata on saanut kokonaan uuden asfalttipinnan.
- Rata oli ennen todella röykkyinen. Mugellossa tällä kaudella testanneet Marquez (Marc) ja Kallio (Mika) ovat kertoneet minulle, että pomppuja löytyy vieläkin, mutta kaiken kaikkiaan pinta on tuntuvasti aiempaa parempi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMika Kallio

Tiedot