Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Linda Henriksson paras suomalainen

 

Linda Henriksson paras suomalainen


Karsintojen kautta Finnair Mastersiin selviytynyt Linda Henriksson oli paras suomalainen naisten Euroopan kiertueen avauspäivänä.
 
Aamulla ensimmäisenä Talin golfkentälle startannut Linda Henriksson oli lopulta paras suomalainen Finnair Mastersin avauspäivänä Helsingin Talissa. Ruotsin Halmstadissa opiskeleva ja asuva Henriksson pelasi kentän pariin ja on jaetulla 18. sijalla.

Ennakkoon kovimpina suomalaispelaajina pidetyt Minea Blomqvist (+3), Kaisa Ruuttila (+3) ja Ursula Wikström (+4) epäonnistuivat. Blomqvist ja Ruuttila ovat yhdeksän lyöntiä kärjessä olevia thaimaalaista Titiye Plucksatapornia ja ranskalaista Anne-Lise Candalia jäljessä. Kaksikko pelasi tuloksen 65 (-6).

”Onhan tuossa eroa kiinni kurottavaksi. Perjantaina on pakko pelata vähintään kuusi alle parin, jos aikoo nousta mukaan kärkikamppailuun. Jos Titiye ja Anne-Lise jatkavat samaa tahtia, he menevät menojaan”, arvio Minea ja kätki melko hyvin pettymyksensä.

Blomqvistin pelin suurin ongelma oli draiveissa, jotka painuivat vasemmalle. Välillä hän kokeili myös väyläpuuta avauksissaan, mutta sekään ei auttanut.

”Lyönnissä vartalo lähtee käsien alta liian nopeasti. En vain saanut sitä korjattua, vaikka ongelman tiedostinkin”, kuvaili Blomqvist ongelmaansa.

Kyse on ajatusvirheestä ja Blomqvist sanoikin, että sitä ei kannata lähteä korjaamaan rangelle. Tärkeintä on löytää oikea ajatus perjantaista kierrosta varten.

”Avaukset väylälle ja putteri kuumaksi, siitä se lähtee. Tätä ei kannata jäädä murehtimaan.”

Myös Kaisa Ruuttilan ongelmana olivat avaukset: 14 mahdollisesta ainoastaan yksi osui väylään. Ruuttilan mukaan koko kierros oli raskas ja hänellä oli epäonneakin, sillä osa avauksista pomppi väylältä pidemmän ruohon puolelle. Wikström puolestaan totesi, että kierros oli tasaisen huonoa puurtamista.

Henriksson pelasi tasaisesti
 
Karsintojen kautta Finnair Mastersiin päässyt Linda Henriksson lähti aamun ensimmäisessä ryhmässä kentälle ja pelasi tasaisen varmasti.

“Ei siinä kierroksen aikana paljoa tapahtunut, aika tasaista menoa. Tein kaksi bogia ja kaksi birdietä”, Linda totesi kierroksen jälkeen vaatimattomasti. Olemuksesta voi kuitenkin aistia, että nuori nainen oli tyytyväinen.

Henriksson ei mielestään tehnyt virheitä, mutta kierrokseen ei mahtunut myöskään suuria onnistumisia. Hänen mukaansa parillä väylällä (6 ja 15) lipunpaikat olivat ”killereitä”.

Erikssonilla on kauden aikana ollut vaikeuksia puttinsa kanssa. Noin kuukausi sitten pallo alkoi kuitenkin upota.

”Kuuntelin neuvoja sieltä täältä ja puttaamisesta tuli robottimaista. Missasin reikiä koko ajan”, kuvaili Henriksson kevään tunnelmia.

Sen jälkeen hän päätti pitää oman päänsä ja alkoi putata fiiliksen mukaan.

”Ehkä olen ollut vain liian kiltti tyttö ja yrittänyt noudattaa kaikkia ohjeita.”
 
Kuosa ja Degerman hyökkäysasemissa
 
Jenni Kuosa ja Jutta Degerman pelasivat tuloksen 72 (+1) ja ovat hyvissä hyökkäysasemissa toista kierrosta ajatellen.

”Lyöntipeli oli tänään kunnossa, mutta puttasin peräti 34 kertaa. Tai oikeastaan pari kertaa enemmän, sillä puttasin pari kertaa viheriön ulkopuoleltakin. Tulosta tarjottiin, mutta en ottanut”, kertasi Kuosa päiväänsä.

Kuosan olemus oli iloinen ja siihen löytyy selkeä syykin: jos putin saa kuntoon, tuloksesta putoaa helposti 4-5 lyöntiä perjantaina ja se tietäisi kovaa nousua tuloslistalla.

LPGA Future Tourilla vakituisesti pelaava ja Floridassa asuva Jutta Degerman kierrokseensa varsin tyytyväinen vaikka myönsikin, että väsähti vähän loppua kohden.

”Viimeisen reiän birdie pelasti paljon sekä tulosta että fiilistä. Pitää varmaan tankata perjantaina paremmin”, myhäili aina iloinen Degerman helteisen kierroksen jälkeen pitkähihaisessa pelipaidassaan.

”Eihän täällä ole edes lämmin Orlandoon verrattuna!”

Kymppitiiltä startanneen Jutan tuloskortin väritys muistutti pätkän matkaa liikennevaloja. Hän sanoo maksaneensa ”birkkuveroja”.

”Väylillä 15 ja 1 vedin avaukseni niin pahasti sivuun, että sieltä piti lähteä pelastamaan bogia. Muuten kierros oli aika tasaista väylä-griini –tahtia, mutta putit jäivät lyhyiksi ja reiän viereen.”.

Hanna-Leena Ronkaisen tulos oli +2 ja Riikka Hakkaraisen +4.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle