Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi nousi taisteluvoittoon Portugalista

 

Suomi nousi taisteluvoittoon Portugalista


Vaikean alun jälkeen Suomi heräsi pelaamaan ja otti lopulta 3-2-taisteluvoiton Portugalista. Kaksi ensimmäistä erää menivät Portugalille 25-22 ja 25-16, mutta kolme seuraavaa erää Suomelle 25-19, 25-17 ja 15-13.

Suomi on nyt varmasti lohkon kolmonen, mutta Portugali joutuu kamppailemaan vielä Maailmanliigan karsintoja vastaan. Se takaa kovat panokset vielä perjantain peliinkin Tampereella. Ottelu alkaa klo 18.30 Hakametsän jäähallissa.

Torstain ottelun alku oli Suomelta heikko, mutta kymmenen minuutin tauko toisen ja kolmannen erän välissä muutti kaiken. Suomi ryhtyi taistelemaan!

- Alku oli todella vaikeaa. Portugali oli hyvin valmistautunut heti alusta ja se oli todella hyvä kahdessa ensimmäisessä erässä. Varsinkin hakkuri Valdir Sequeira hyökkäsi hyvin. Kolmanteen erään me tulimme kuitenkin ihan eri tavalla. Täytyy olla tosi tyytyväinen lopputulokseen, Suomen kapteeni Mikko Esko sanoi.

Suomen päävalmentaja Daniel Castellani oli onnellinen voitosta ja erityisesti siitä, että kahden erän jälkeen joukkue peli muuttui täysin.

- Me emme todellakaan aloittaneet hyvin. Me teimme virheitä, niin pelaajat kuin minäkin joukkueen taktiikassa. Kolmannesta erästä alkaen pelaajat olivat keskittyneempiä ja pelasivat älykkäästi.

Maailmanliigan pistepörssin todennäköisesti voittava hakkuri Mikko Oivanen iski jälleen tehokkaasti ja teki kentän parhaan pistemäärän, 26 pistettä. Portugalin hakkuri Sequeira pääsi 19 pisteeseen.

Yleisöä pelissä oli jälleen mukavasti, 2850 henkeä, vaikka upea sää varmaan houkutteli paljon ihmisiä mökeille, rannoille ja terasseille.

- Vaikka lopputurnauspaikka ei enää ollutkaan panoksena, niin oli hienoa, että tuli näin paljon yleisöä katsomoon ja oli todella upea tunnelma, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen iloitsi.

Perjantaina ainakin yksi pelaaja aloituskokoonpanosta vaihtuu. Olli Kunnarin vatsalihas loukkaantui ensimmäisessä pelissä Argentiinassa ja se on vaivannut hiukan siitä lähtien.

- Kunnari ei pelaa perjantaina. Meidän pitää tarkistaa kaikkien muidenkin pelaajien terveystilanne ja kunto. Ne pelaavat, jotka ovat siihen parhaiten valmiita, Castellani sanoo.

Suomen pistemiehet
Mikko Oivanen 26
Antti Siltala 15
Konstantin Shumov 12
Matti Oivanen 12
Olli Kunnari 6
Mikko Esko 2
Urpo Sivula 1

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle