Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi rökitti Portugalin Maailmanliigan päätöspelissä

 

Suomi rökitti Portugalin Maailmanliigan päätöspelissä


Suomi otti upean 3-0-voiton Portugalista tämän vuoden Maailmanliigan viimeisessä pelissään. Hakametsän jäähallin yli kolmetuhantinen yleisö näki Suomelta vapautunutta ja tehokasta peliä. Erät tulivat kotiin 25-21, 25-21 ja 25-22.

Ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta Suomi hallitsi ottelua koko ajan. Suomen peli kulki ja Portugali vaikutti yllättävän vaisulta, vaikka heillä oli kovat panokset pelissä. Portugalia uhkasi joutuminen Maailmanliigan karsintoihin, kun taas Suomella lohkon kolmospaikka oli jo varma.

- Peli kulki niin kuin eilen kolmessa viimeisessä erässä. Me oltiin aggressiivisia ja haluttiin voittaa Maailmanliigan viimeinen peli ja näyttää yleisölle hyvä ottelu, Suomen kapteeni Mikko Esko sanoi.

- Vaikea sanoa mistä se hyvä fiilis oikein tuli. Ehkä siitä että tämä oli Maailmanliigan viimeinen peli. Eilen pelattiin vähän niin ja näin alussa, mutta nyt kaikki nauttivat pelaamisesta.

Suomen kokoonpanon ainoa muutos oli, että Olli Kunnari paranteli vatsalihasvaivaansa katsomon puolella ja hänen tilalleen pelaavaan tusinaan oli nimetty toiseksi liberoksi Tommi Roininen. Hän pelasi koko ottelun ja pelasikin hienosti Maailmanliigan ensikertalaiseksi.

Maailmanliigan pistepörssin voittanut hakkuri Mikko Oivanen paukutti taas upeasti 16 pistettä ja Antti Siltala teki myös hienot 14 pistettä. Kunnarin tilalla toisena yleispelaajana oli Matti Hietanen ja saldo 11 pistettä.

Suomi voitti hyökkäyspisteet 45-36 ja torjuntapisteet 9-3. Ässäsyöttöjä Portugali iski 7 ja Suomi 4.

Suomen kausi Maailmanliigassa päättyi lohkon kolmanteen sijaan ja haaveiltu lopputurnauspaikka jäi edelleen haaveeksi.

- Tuntuu tietysti kurjalta kun ei saavutettu lopputurnauspaikkaa, mutta olen iloinen siitä, että joukkueen peli parani joka viikonloppu. Askel askeleelta mennään eteenpäin. Pelisysteemi toimii nyt paljon paremmin kuin Maailmanliigan alussa, päävalmentaja Daniel Castellani sanoi.

- Nyt levätään kolme viikkoa ja sitten aloitetaan valmistautuminen Euroopan mestaruuskisoihin.

Suomen pistemiehet
Mikko Oivanen 16
Antti Siltala 14
Matti Hietanen 11
Matti Oivanen 7
Konstantin Shumov 5
Mikko Esko 4
Urpo Sivula 1

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle