Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Moottoririkko pysäytti Mikko Eskelisen GT3 Espanjan ensimmäisessä osakilpailussa

 

Moottoririkko pysäytti Mikko Eskelisen GT3 Espanjan ensimmäisessä osakilpailussa


Pohjois-Espanjan Navarrassa ajettava rata-autoilun GT3-luokan EM-sarjan viides osakilpailu päättyi suomalaisen Mikko Eskelisen osalta ennen kuin se ehti alkaa. Ensimmäisen kilpailupäivän aamuna ajettujen aika-ajojen päätteeksi Eskelisen ja hänen tansakalaisen tallitoveri Christoffer Nygaardin ohjastama Fischer Racingin Ford GT -kilpurista loppui veto ja myöhemmissä tarkasteluissa syyksi paljastui moottorissa sijaitsevan keinuvivun rikkoontuminen.

Koska aika-ajojen ja ensimmäisen kilpailun välissä ei ollut riittävästi aikaa suorittaa moottorin vaihtoa, oli Eskelisen ja Nygaardin kohtalona seurata kilpailua katsomosta. Huomenna ajettavaan toiseen osakilpailuun Nygaard starttaa lähtöruudusta 19 ja Eskelinen hyppää ohjaksiin kun kilpailusta on ajettu noin 30 minuuttia.

- Ajoin mielestäni hyvän aika-ajokierroksen ja sen myötä olisimme päässeet matkaan 14. lähtöruudusta. Kuitenkin kun Nygaard ajoi omaa suoritustaan niin äkillisesti moottorista loppui veto, jonka aiheutti metallin nöyryminen. Keinuvivun katkeamisen seurauksena tuho moottorissa oli niin laaja, että tiimimme oli pakotettu turvautumaan varamoottoriin. Valitettavasti aikaa ei ollut tarpeeksi moottorin vaihdolle ja siksi missasimme ensimmäisen kilpailun, pettymystään poteva Eskelinen kertoo.

- Huomiseen kauden kuudenteen starttiin lähdemme neljänneksi viimeisestä lähtöruudusta. Harmillisesti tekninen vika tapahtui juuri kun Christoffer oli aika-ajojensa nopeimmalla kierroksella ja sen myötä jouduimme tyytymään hänen lämmittelykierroksen aikaan. Tottakai 19. lähtoruutu on parempi kuin ei mitään ja siksi huomenna yritetään ajaa kunnolla kilpaa - tai ainakin edes nauttia kiihkeästä ja tulikuumasta kilvanajosta, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen jäätyä ilman tulosta jäi suomalaismenestys Petri Lappalaisen harteille. Hän starttasi lähtöruudusta 18 ja päätyi sijalle 12.

Lopputulokset FIA GT3 5. osakilpailu: Navarra, Espanja
1. Nikolaus Mayr-Melnhof & Albert von Thurn und Taxis, Lamborghini Gallardo LP560, 01:01:12
2. Francesco Castellacci & Federico Leo, Ferrari 458 Italia, +2.768sek
3. Edward Sandström & Abdulaziz Al Faisal Al Faisal, BMW Z4 GT3, +24.105sek
---
12. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3 R, 1,14,323sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, moottoririkko

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle