Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Zarco ajoi Ajon tiimeille kauden ensimmäisen paalupaikan

Veikkausvinkit

 

Zarco ajoi Ajon tiimeille kauden ensimmäisen paalupaikan


Italiassa ajettavan MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan kauden kahdeksannen MM-osakilpailun aika-ajo oli Aki Ajon johtaman suomalaistallin ja sen ranskalaiskuljettaja Johann Zarcon, 20, suurta juhlaa.
MM-pisteissä neljäntenä oleva Avant-AirAsia-Ajo -tiimin Zarco ajoi uransa ensimmäiseen paalupaikkaan oikeuttaneen ajan 1.58,988 sopivasti ennen Mugelloon iskenyttä sadekuuroa. Täydellisellä ajoituksella taottu paalupaikka oli Ajon tiimien kuljettajille samalla kauden ensimmäinen.
- Osasimme odottaa sadetta ja olimme laatineet tiimin kanssa sellaisen strategian, että hyvä aika on iskettävä heti alussa. Onnistuimme siinä täydellisesti. Nappisuoritus, iloitsi paalupaikan peräti reilun 1,6 sekunnin turvin nimiinsä napannut Zarco.
Zarco ajoi Derbillään kahdessa edellisessä osakilpailussa Silverstonessa ja Assenissa eturiviin. Paalupaikka ei tullut siis suinkaan yllätyksenä Mugellossa, päinvastoin.
- Zarcon itseluottamus on niin korkealla tasolla, ettei häneltä voikaan odottaa muuta kuin tällaisia suorituksia. Ja kunhan maltti säilyy, niin näitä suorituksia alkaa tulla varmuudella enemmänkin, painotti Ajo.
Zarcon espanjalainen tiimikaveri Efren Vazquez säesti menestystä neljännellä sijalla. Malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli puolestaan 25:s. Vazquez jäi vain kymmenyksen eturivin paikasta.
- Olen puhunut jo pitempään, että Vazquez on mennyt selkeästi eteenpäin. Odotukset ovat hänen osaltaan korkealla, kunhan nämä surkeat kelit vaihtuvat normaaleihin olosuhteisiin koko kisaviikonvaihteen osalta. No, sunnuntaiksi Mugelloon on ainakin luvattu säiden osalta paljon parempaa, vinkkasi Ajo.

Folger ja Kent olivat varovaisia

Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajien nopeiden kierrosten ajoitus ei osunut yhtä nappiin yllätyksellisissä olosuhteissa.
MM-pisteissä toisena oleva saksalainen Jonas Folger asettuu Mugellossa 21. ja harjoituksissa säväyttänyt britti Danny Kent 26. lähtöruutuun.
- Pojat eivät olleet alussa oikein hereillä ja ottivat sen turhankin varovasti, mikä oli näissä olosuhteissa toisaalta ymmärrettävää, totesi Ajo.
Folger sai viime lauantaina ajetussa Hollannin osakilpailussa irtokiven voimalla oikean käden pikkusormeensa, jota lääkärit tutkivat ensin Assenissa ja viikolla vielä varmuuden vuoksi Saksassa.
- Sormen puolesta olen kyllä jo täydessä kunnossa. Se ei haittaa ajamista. Aika-ajon alku oli kuitenkin keleiltään jälleen älyttömän vaikea, kun ajoimme kuivan kelin renkailla märällä radalla. Tällaisissa olosuhteissa voi tulla tosi pahojakin kaatumisia, muistutti Folger.
Zarcon paalupaikka irtosi selkeällä 1,632 sekunnin erolla espanjalaiseen Luis Salomiin. Eturivin kolmannen starttipaikan vei nimiinsä Salomin kokenut maanmies Sergio Gadea.
MM-sarjaa johtava espanjalainen Nicolas Terol asettuu puolestaan viidenteen ruutuun.

Mugello, Italia.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 8/17 MM-osakilpailun aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:
  1. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 1.58,988       
  2. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 1,632
  3. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 1,915
  4. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 2,038
  5. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 2,045
  6. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 2,105
21. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport + 3,943
23. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 3,977
25. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 4,387
26. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 4,494

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot