Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhonen nousi Kartingin SM-sarjassa yhdeksän pisteen johtoasemaan

 

Simo Muhonen nousi Kartingin SM-sarjassa yhdeksän pisteen johtoasemaan


Säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, teki vakuuttavaa jälkeä Porissa ajetussa Kartingin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa ja hopeasijansa turvin nousi yhdeksän pisteen KF3-luokan SM-johtoasemaan. Pirkola Racingin kilpailukalustolla kilpaleva Muhonen on eilisistä vapaista harjoituksista aika-ajoihin, alkueriin ja nyt kolmannen osakilpailun finaaliin saakka on ollut joko nopein tai toiseksi kiireisin.

Paalupaikalta Porin Viasveden radalle startannut Muhonen kävi tuskaisen helteisissä olosuhteissa ajetussa kilpailussa tiukan taistelun ja joutui yhden lievän ajovirheen seurauksena taipumaan yhden sijan verran. Maalilipulle hurjassa tuloskunnossa oleva Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava nuorukainen saapui lopulta vain 0,4 sekuntia voittajaa hitaampana.

Aika-ajojen pohja-aika tarjosi kaksi SM-bonuspistettä SM-sarjan kolmannen osakilpailun toiseksi korkeimpien pisteiden lisäksi. Lähes täydellisen pistepotin turvin Muhonen siirtyi yhdeksällä pisteellä KF3-luokan sarjajohtoon ja oli syystäkin tyytyväinen.

- Hopeasija on hyvää jatkoa kuuden viikon takaiselle Lappeenrannan sarjan avausosakilpailuille, joissa juhlin voittoa ja olin viides. 10 osakilpailun sarjassa on tärkeää kerätä jokaisesta kilpailusta mahdollisimman paljon pisteitä ja nyt kun onnistuin Porissa lähes täydelliseen suoritukseen niin yhden SM-pisteen kakkossija vaihtui yhdeksän pisteen ykkössijaan, hykerteli Muhonen.

Huomenna ajettavaan SM-sarjan neljänteen osakilpailuun itseluottamusta pursuava nuorukainen starttaa tavoitteenaan vain ja ainoastaan parantaa sijoitustaan yhdellä pykälällä ja sitä kautta vankistaa SM-johtoasemaansa.

- Vuosi sitten tahkosin SM-sarjan keskikastissa ja nyt kun itseluottamusta on tullut roppakaupalla lisää sekä auto on erittäin kilpailukykyinen, on helppo ollut ajaa kärkiaikoja ja taistella jokaisen osakilpailun korkeimmasta palkintokorokkeesta. Huomenna ajettavassa SM-sarjan neljännessä osakilpailussa jatkan siitä mihin tänään jäin ja lupaan nauttia kiihkeästä kilvanajosta. Rennolla suorituksella tulee varmasti hyvä tulos, uskoo Muhonen itseensä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle