Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Caroline Hedwall voitti Finnair Mastersin

 

Caroline Hedwall voitti Finnair Mastersin


Ruotsin Caroline Hedwall osoitti Finnair Mastersissa, miksi hän pidetään golfin tulevaisuuden supertähtenä. Ruotsalainen voitti Talin kilpailun kahden lyönnin erolla (-11) toiseen  nuoreen lupaukseen Christel Boeljoniin. Kolmanneksi tuli myös ruotsalainen – kokenut Carin Koch voitti Talissa Finnish Amateur Openin jo 21 vuotta sitten.

Caroline Hedwall, 22, pohjusti voittonsa perjantain hyvällä kierroksella. Hän lähti finaalipäivään yhden lyönnin etumatkalla eikä luopunut asemastaan koko kierroksen aikana.

”Ratkaisu syntyi 14. väylällä tekemäni birdien myötä. Pidän paineen alla pelaamisesta eikä pienoinen jännitys häirinnyt”, totesi ruotsalainen tyynesti.

Jotain Hedwallin taidoista kertoo kiistaton tilasto. Hän on kaikki ammattilaisten pääkiertueet – sekä miehet että naiset mukaan laskien – tarkin pelaaja viheriöitä lähestyttäessä. Finnair Mastersissakin hänen kahden viimeisen päivän saldonsa oli murskaava: perjantaina 18 ja lauantaina 17 viheriöosumaa.

”Oho, en ole tällaisesta GIR-tilastosta aiemmin kuullutkaan. Olen pelannut vähän LPGA:n kiertueella, mutta siellä raffit ovat paksummat, joten lähestyminen on vaikeampaa väylän ulkopuolelta”, analysoi Hedwall rehellisesti.

Hedwall on Finnair Mastersin ensimmäinen ruotsalainen ja samalla sen nuorin voittaja. Caroline pelaa ensimmäistä vuottaan ammattilaisena, sillä hän on opiskellut USA:ssa ja pelannut yliopistosarjoissa.

Kiitospuheessaan Hedwall nosti esiin caddienä toimineen kaksoissisarensa Jacquelinen panoksen.

”Sisko luki jälleen tänään suurimman osan puttilinjoistani ja lopputulos kertoo, että hän teki sen hyvin”, kiitteli Hedwall. Sisarukset ovat pelanneet yhdessä myös Ruotsin amatöörimaajoukkueessa.

Hedwall kävi viime syksynä LPGA:n karsinnoissa, mutta portti ei vielä silloin auennut. Se ei ruotsalaista harmittanut, sillä hän sanoo viihtyvänsä Euroopassa.

”Ei minulla ole kiire minnekään.”

Caroline pelasi nyt Finnair Mastersissa toista kertaa ja on kerännyt jo vankan fanijoukon suomalaisten golfin ystävien keskuudesta. Kärkikolmikon peliä seurasi paljon katsojia.

”Tulen ensi vuonna puolustamaan voittoani, toivottavasti se on mahdollista”, vakuutteli Hedwall, joka ansaitsi ykköstilastaan 30 000 euroa. Suuria voitonjuhlia ei kuitenkaan Helsingissä vietetä, sillä Hedwall lentää jo illalla Ruotsiin.

Brewertonille epävirallinen kenttäennätys

Kokenut walesilainen Becky Brewerton oli finaalipäivän kovin kirijä. Brewerton lähti päivään yksi yli tilanteesta, mutta nousi epävirallisen kenttäennätyksen (63/-8) myötä loppujen lopuksi neljänneksi. Kenttäennätyksen epävirallisuus johtuu siitä, että käytössä oli talvisääntö eli pelaajat saivat siirtää palloa yhden mailanmitan verran väylällä.

”Pelasin tänään samalla tavalla kuin eilenkin, mutta nyt putit vain upposivat”, totesi Brewerton kierroksestaan.

Kaikkiaan pelaajat kiittelivät Finnair Mastersin peliajankohdan siirtoa elokuun lopulta juhannuksen jälkeiselle viikolle. Helteinen sää helli sekä pelaajia että katsojia, joita oli reilut 7000.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle