Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco kävi tiukan taistelun voitosta Mugellossa

 

Ajon tiimin Zarco kävi tiukan taistelun voitosta Mugellossa


Aki Ajon johtaman Avant-AirAsia-Ajo -tiimin ranskalaiskuljettaja Johann Zarco kävi MM-sarjaa johtavan espanjalaisen Nicolas Terolin kanssa tulisen taistelun 125-kuutioisten luokan kauden kahdeksannen osakilpailun voitosta Mugellon radalla Italiassa.
Jo avauskierroksilla muista erottuneen kaksikon välinen trilleri ratkesi pitkällä maalisuoralla, kun Zarcon takana kylmähermoisesti kyttäillyt Terol kiihdytti väkisin ohi ja voittoon 0,167 sekunnin turvin.
- En voinut mitään. Tiesin, että Terolilla oli vähän nopeampi pyörä. Lisäksi eturenkaani alkoi olla jo sen verran kulunut, että en pystynyt pitämään parasta mahdollista vauhtia yllä viimeisillä kierroksilla, kertoi kisan puolivälin alla Derbi-pyörällään uuden rataennätyksen viimeistellyt Zarco.
Mugellossa uransa ensimmäisen paalupaikan ajanut ja toistaiseksi parasta osakilpailusijoitustaan sivunnut Zarco nousi MM-sarjassa toiseksi 39 pistettä tällä kaudella jo viisi voittoa takoneen Terolin takana.
- Tämä oli kovan itseluottamuksen omaavalta Zarcolta taas mahtava suoritus. Olemme tehneet kaikkemme, että saamme Zarcon pyörään lisää kulkua. Se edellyttää kuitenkin edelleen aerodynamiikan ja ajotyylin hiomista. Työ jatkuu, emmekä taatusti anna periksi, vakuutti tallipäällikkö Ajo.

Vazquez osoitti potentiaalinsa

Zarcon tiimikaveri Efrenn Vazquez kävi puolestaan tiukan väännön kolmannesta sijasta maanmiehensä Maveric Vinalesin kansa. Kauden komeetta Vinales pystyi kukistamaan Vazquezin 0,112 sekunnilla.
Podiumpaikan menetys kaiveli luonnollisesti Vazquezia, joka piti kuitenkin kokonaisuuden visusti mielessään. Kehityskäyrä on selvässä nousussa varsinkin kuivalla kelillä ajettaessa.
- Olin neljäs kilpailussa, samalla sijalla aika-ajossa ja edelleen toiseksi nopein aamun warmupissa. Pystyin siis osoittamaan potentiaalini täällä Mugellossa. Kisan lopussa kolme kuljettajaa pelasi samoilla korteilla ja Mavericille jäi käteen se suurin numero, muotoili Vazquez viitaten Vinalesin lisäksi myös kolmannen espanjalaiskuskin, eli Hector Faubelin suuntaan.
AvantAirAsia-Ajon kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 18:s.
- Khairuddinilla ilmeni aamulla pyörässään sähkövika. Vaihdoimme pyörästä kaiken tältä osin, mutta se pätki edelleen kisassa 3-vaihteella ajettaessa. Harmittaa ”Fahmin” puolesta, sillä hänellä oli muuten hyvä kulku päällä, totesi Ajo.

Kent pisteille, Folgerin kiri päättyi kaatumiseen

Aika-ajossa kauas kärjestä jääneet Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajat Danny Kent ja Jonas Folger taistelivat hekin hienosti Italian maaperällä.
Tulos jäi tosin tällä kertaa totuttua laihemmaksi. Pisteille yltänyt britti Kent oli 15:s, mutta saksalaisen Folgerin kohtaloksi koitui keskeytys vajaat kolme kierrosta ennen maalia, kun keula lähti alta kuluneen eturenkaan myötä.
Folger oli tosin ehtinyt tehdä ennen sitä hulppean nousun 21. lähtöruudusta jo sijalle yhdeksän. Kentin kiri oli sekin vahva ruudusta 26.
- Molemmat aloittivat hyvin kisan. Kierrosajat eivät tosin olleet myöhemmin enää aivan odotetulla tasolla, tuumi tallipäällikkö Ajo.
Ajon tiimien kuljettajien panos on varsin vahva, kun kausi saavuttaa ja samalla myös ohittaa puolivälinsä kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.
Zarco on siis pisteissä toisena saldolla 114. Folger on neljäntenä 101:llä, Vazquez kuudentena 90:llä, Kent kymmenentenä 39:llä ja Khairuddin 18:ntena 13 pisteellä.

Mugello, Italia.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 8/17 MM-osakilpailu:

1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 39.51,815
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 0,167
3. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 8,379
4. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 8,491
5. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 8,594
6. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 22,908
15. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 59,725
18. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1.08,245
22. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 1.38,811
Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia: keskeytys.

MM-pistetilanne:
1. Terol 153
2. Zarco 114
3. Vinales 106
4. Folger 101
5. Sandro Cortese Saksa, Aprilia 98
6. Vazquez 90
10. Kent 39
18. Khairuddin 13
24. Ajo 5       

Seuraava osakilpailu: 17.7. Sachsenring, Saksa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot