Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ari Könöselle hopeaa Jalasjärven rallisprintistä

 

Ari Könöselle hopeaa Jalasjärven rallisprintistä


Rallisprintin Suomenmestarille kilpailukauden 11. palkintosija

Jalasjärven keskustan tuntumassa ajetussa rallisprintissä jyväskyläläinen Ari Könönen, 47, piti toiseksi ripeintä vauhtia ja saavutti samalla kuluvan kilpailukauden 11. palkintokorokesijan. 4,7 kilometrin mittaisella ja ehkäpä koko Suomen kovavauhtisimmalla radalla ajetussa kilpailussa Könönen oli 1,96 sekuntia ralliautoilun Suomenmestari Timo Mäenpäätä hitaampi.

Vaikka puolipilvisessä säässä virheettömästi huippunopean radan kiertänyt Könönen paransi ensimmäisen kierroksen aikaansa yli kolme sekuntia, ei rallisprintin vuoden 2002 Suomenmestari voinut mitään kun ralliautoilun vuoden 2003 Suomenmestari Timo Mäenpää paransi aikaansa lähes neljä sekuntia ja kuittasi voiton. Könöselle hopea ei ollut häpeä.

- Vaikea olisi nykyisellä ralliautollani ajamaani aikaa parantaa. Riskikynnystä en voi enempää nostaa koska jo nyt käytin tiestön senttimetrin tarkasti hyväksi. Uskoisin, että ainoastaan kilpurin vaihtamisella WRC-autoksi voisin ajaa tämän ehkäpä koko Suomen haastavimman rallisprintradan nopeammin, Könönen kertoo.

- Olen tyytyväinen virheettömään suoritukseeni ja siihen, että mielestäni annoin hyvän vastuksen ralliautoilun Suomenmestari Timo Mäenpäälle. Tämä oli viides hopeasija tälle kilpailukaudelle joten tähän alkaa jo tottumaan, jatkoi yli 230 voittoa vuodesta 1983 lähtien jatkuneella ralliurallaan ajanut Könönen.

Seuraavan kerran Könönen nähdään rallibaanalla Suomen MM-rallin jälkeen ajettavissa kilpailuissa. Sitä ennen hän edustaa yhteistyökumppaneitaan Jyvässeudulla ajettavassa Suomen MM-rallissa.

Lopputulokset Jalasjärven XIX-rallisprint 3.7.2011:
1. Timo Mäenpää, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2.17,50
2. Ari Könönen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1,96sek
3. Ville Puhakka, Mitsubishi Lancer Evolution, +2,25sek

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle