Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat käyntiin perjantaina

 

Amerikkalaisen jalkapallon MM-kisat käyntiin perjantaina


Amerikkalaisen jalkapallon neljäs MM-lopputurnaus käynnistyy perjantaina Itävallassa. Suurin ennakkosuosikki on luonnollisesti hallitseva mestari Yhdysvallat. Lajin emämaan joukkueessa ei tosin nähdä suuria ammattilais- tai yliopistotähtiä.

Yhdysvaltain joukkue koostuu lähinnä pienissä yliopistoissa pelanneista pelaajista. Mukana on muun muassa kaksi vuotta sitten Seinäjoen Crocodilesissa Vaahteraliigaa pelannut pelinrakentaja Matt Bassuener. Kanadan joukkue näyttää ennakkoon myös vahvalta, sillä mukana on useita Kanadan ammattilaisliigan CFL:n pelaajia.

Suomi ei selviytynyt mukaan kisoihin, mutta turnausorganisaatiossa on mukana suomalaisväriä. Turnauksen ylimpänä johtajana toimii Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen.

- Kisoissa mielenkiintoista on nähdä miten eurooppalaiset joukkueet ovat kuroneet kiinni pohjoisamerikkalaisten ja japanilaisten etumatkaa. Sekä Saksan ja Meksikon välinen että Itävallan ja Japanin väliset ottelut antavat tästä hyvän kuvan. Yhdysvallat ja Kanada lienevät vielä näitäkin edellä, Noronen arvioi. Hän vastaa lajin maailmanliitossa MM-kilpailuista ja on toiminut aiemmin turnauksen johdossa niin poikien, naisten kuin miesten MM-kilpailuissa.

Innsbruckin alkulohkossa pelaavat toista kertaa kisoissa mukana oleva Yhdysvallat, Meksiko, Saksa ja Australia kun taas Grazin alkulohkossa pelaavat kaksinkertainen maailmanmestari Japani, Kanada, Itävalta ja Ranska.

Kisojen ensimmäiset ottelut pelataan perjantaina 8.7. ja maailmanmestari selviää 16.7. Ernst Happel -stadionilla Viennassa.

- MM-kisat tulevat viemään amerikkalaista jalkapalloa uudelle tasolle Euroopassa. Ottelut pelataan kisakaupunkien parhailla stadioneilla ja ottelut televisioidaan Eurosport2:n kautta miljooniin koteihin. Lajin suosio tulee kasvamaan kisojen myötä varmasti, Noronen sanoo.

SAJL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle