Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahti ja Lehtonen hamuavat Maarianhaminaan

 

Lahti ja Lehtonen hamuavat Maarianhaminaan


Beach Volleyn SM-kiertueen BMW Pro Tourin toinen osakilpailu Lahdessa eteni lauantaina pitkälti odotetuin tuloksin. Naisissa sekä miehissä kärkisijoitetut parit ovat sunnuntaina mukana taistelussa SM-kiertueen palkintorahoista ja suurimmista ranking-pistepoteista.

Lahdessa kaksi ensimmäistä pelipäivää saatiin vietyä läpi hyvässsä säässä, vaikka pienet vesikuurot,  ukkosen jyrähtely ja puuskittainen tuuli häiritsivätkin ajoittain lauantaipäivän kamppailuita. Elohopea ilmalämpömittareissa pysyi kuitenkin tiukasti koko päivän 25 asteen tuntumassa.

Naisten ykkössijoitetut Riikka Lehtonen ja Taru Lahti jatkoivat Lahdessa siitä mihin Kuopiossa jäivät ja etenivät yhdestä tappiosta huolimatta sunnuntain puolivälieriin. Tämä tarkoittaa sitä, että pari on vahvoilla jaettaessa villiä korttia Maarianhaminan World Tourille. Suomella on Maarianhaminassa yksi maapaikka, joka menee automaattisesti muutenkin maailmalla ammattilaisina kiertäville Nyströmin sisaruksille. Toinen suomalaispari on mahdollista saada mukaan villi kortti-systeemin kautta ja tämä kortti on nyt vahvasti Lehtosen ja Lahden käsissä.

- Villi kortti on kaikkea muuta kuin varma. Se on kuitenkin meidän tavoite ja huomenna on pelattava täysillä, että se tavoite saavutetaan. Se olisi mahtava beach-kauden huipentuma ja kaikkemme tehdään, että päästäisiin mukaan, Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilija Riikka Lehtonen kertoo.

Miesten puolella systeemi Maarianhaminaan pääsemiseksi on sama. Miehissä SM-kiertueen kautta mukaan on kuitenkin mahdollisuus kahdella parilla, sillä Nyströmien tavoin maailmalla kiertäviä miespareja Suomessa ei ole. Kaksinkertaiset Suomen mestarit Toni Vahela ja Timo Haavisto ovat todennäköinen pari täyttämään Suomen maapaikan, mutta villin kortin saajat ovat huomattavasti suurempi arvoitus. Erityisen vahvoilla on Kuopion osakilpailun voittaneet Pekka Seppänen ja Pasi Hyvärinen.
Tämän kaksikon osallistuminen on kuitenkin varsin epävarmaa, sillä miesten lentopallomaajoukkue tarvitsisi kipeästi ykkösliberoansa Hyväristä mukaan joukkueen vahvuuteen, mutta Hyvärisen ratkaisu beach volleyn World Tourin ja lentopallomaajoukkueen välillä on kaikkea muuta kuin selvä.

Mikäli Hyvärinen ja Seppänen eivät turnaukseen osallistu on Lahden sunnuntaipäivän peleillä vielä suuri merkitys kortin saajaa pohdittaessa. Rankingin perusteella jaettavaan korttiin on sunnuntain vahvoilla esityksillä mahdollisuus vielä usealla parilla. Lauantain jälkeen parit Jari ja Toni Tuominen sekä Kuopion avausturnauksen finaalissa pelanneet Ilari Sivonen ja Ville Heiskanen ovat erinomaisissa asemissa korttia ajatellen.

Ketkä ikinä miehissä Maarianhaminaan selviytyvätkään on pareilla mahdollisuus tehdä historiaa, sillä suomalainen mies kaksikko ei ole onnistunut ikinä voittamaan otteluakaan World Tourilla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle