Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmisen vahva ote pitää MM-kärjessä

 

Salmisen vahva ote pitää MM-kärjessä


Juha Salmisen uran 90:s MM-osakilpailuvoitto antoi odottaa vielä itseään Romanian kisan avauspäivänä helteisessä Buzaussa. MM-sarjaa 38 pisteellä johtava Salminen ajoi enduro 1-luokassa toiseksi 9,98 sekuntia Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistolan takana.
Suomalaiskuljettajat valloittivat Buzaun palkintokorokkeen, kun KTM:llä kilpaileva Eero Remes kiirehti kolmanneksi 1,70 sekuntia Salmisesta. Seistola on MM-pisteissä toisena ja Remes kolmantena.
-  Otan tämän toisen sijan hyvillä mielin vastaan MM-sarjaa kokonaisuutena ajatellen. Vaikka sitä yrittää puristaa vaikka kuinka kovaa, niin totuus on se, että kyllähän tuo pistetilanne on alitajunnassa, muotoili Salminen.

Aamupäivä kulki vielä kuin unessa

Seistolan voittoon siivittänyt ratkaisevin isku nähtiin toisen kierroksen avanneella endurotestillä, jossa hän pystyi kukistamaan Salmisen reilulla kuudella sekunnilla.
- Loppupäivä sujui hyvin, mutta olin aamun tuo enskatesti mukaan lukien jostain syystä kuin unessa. Ajatus ei ollut oikein mukana hommassa. Buzaussa oli kuumaa ja kosteaa, mutta se ei ollut minulle ongelma, totesi Salminen.
Seistola ja Remes olivat molemmat varsin nopeita nimenomaan endurotestillä.
- Vaikea sanoa, mistä se johtui, mutta minulle enskatesti oli hirveän tuntuista. Siihen on saatava sunnuntaiksi parannusta. Ajamisesta ei tule tuollaisella metsäpätkällä mitään jos et saa kunnolla kiinni rytmistä, korosti Salminen.
Pikkuluokan kärjessä on nähty tällä kaudella kisasta toiseen suomalaiskuljettaja. Salmisella on koossa seitsemän, Seistolalla kolme ja Remeksellä yksi voitto. Sarjassa neljäntenä oleva ranskalainen Honda-kuljettaja Rodrig Thain on jäänyt Remeksestä jo 31 pistettä.
Muissa luokissa ei suomalaisia tällä kertaa palkintokorokkeelle noussut. MM-sarjaa johtava Mika Ahola oli E3-luokassa Hondallaan neljäs ja Marko Tarkkala Husabergilla kahdeksas.
Roni Nikander ajoi Husqvarnalla junioreissa  yhdeksänneksi ja Antti Hellsten KTM:llä sijalle 16.

Buzau, Romania.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 11/16 osakilpailu, luokka E1:

1) Matti Seistola Suomi, Husqvarna 36.34,25, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 9,98 sekuntia jäljessä, 3) Eero Remes Suomi, KTM + 11,68, 4) Rodrig Thain Ranska, Honda + 28,64, 5) Julien Gauthier Ranska, TM + 30,78, 6) Marc Bourgeois Ranska, Yamaha + 39,71.

MM-pistetilanne:
1) Salminen 261, 2) Seistola 223, 3) Remes 218, 4) Thain 187, 5) Lorenzo Santolino Espanja, KTM 158, 6) Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki + 153.

Seuraava osakilpailu: 10.7 Buzau, Romania.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Juha Salminen

Tiedot