Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo ja Alesi näkevät Zarcossa mestariainesta

 

Ajo ja Alesi näkevät Zarcossa mestariainesta


Vuosina 2008 ja 2010 ratamoottoripyöräilyn 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruutta juhlineella Ajo Motorsportilla on kunnianhimoinen tavoite.
Suomalaistalli haluaa jättää nimensä MotoGP-sarjan pienimmän luokan historiakirjoihin viimeisenä mestarina, ennen kuin nykyinen kaksitahtinen kilvanajokalusto vaihtuu uuden Moto3-luokan myötä nelitahtisiin ja 250-kuutioisiin pyöriin vuonna 2012.
- Taistelu jatkuu ja periksi ei anneta piiruakaan, lupaa tallipäällikkönä jo kymmenettä täysipainoista MM-kautta toimiva Aki Ajo, 42.
Piikkiluokan MM-sarja saavuttaa ja samalla myös ohittaa puolivälinsä tulevana viikonvaihteena Sachsenringin radalla Saksassa. Aspar-tiimin espanjalaiskuljettaja Nicolas Terol johtaa sarjaa tukevasti 39 pisteellä, mutta mahtavaa kesäkautta kiitävän Avant-AirAsia-Ajon ranskalaisässä Johann Zarco on käynnistänyt räväkän takaa-ajon.
- Alkukausi ei näyttänyt vielä hyvältä, kun Terol takoi voittoja putkeen. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut. Isoin askelin kehittynyt Zarco haastaa tosissaan suurimman mestarisuosikin, sanoo Ajo.
- Ero on kaventunut kisa kisalta, joten signaali on selkeä, lähettää puolestaan Zarco terveisensä Terolille.

Menestys on ruokkinut Zarcon itseluottamusta

Tilastot tukevat painavin faktoin Ajon ja Zarcon taustajoukkoihin kuuluvan takavuosien F1-tähti Jean Alesin näkemystä.
Zarco on puhkonut läpimurtonsa Derbin punavalkoisen RSA-pyörän puikoissa piikkiluokan ehdottomaan eliittiin vakuuttavalla tavalla. Aiemmat ennätykset on heitetty romukoppaan toisensa jälkeen ja sekä Ajo että Alesi ovat saaneet todistaa aitiopaikoilta Zarcon nopean nousun jopa mestarin mittoihin.
-¬ Menestys on ruokkinut itseluottamusta ja se heijastuu Zarcon kaikesta tekemisestä.
Lauantaina työn merkeissä 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Zarco ajoi viime vuonna MM-sarjassa 11:nneksi pistein 77. Hänellä on nyt jo kahdeksan kisan jälkeen plakkarissaan 37 pistettä viime kautta enemmän.
Zarco on ehtinyt ajaa kuluvalla kaudella ensimmäisen podiumisjoituksensa ja paalupaikkansa, joka irtosi edellisessä osakilpailussa Italian Mugellossa. Hän on ollut kisan kakkonen Mugellossa ja Silverstonessa, sekä kolmas Jerezissä ja Estorilissa. Zarcon lisäksi kauden kaikissa osakilpailussa MM-pisteille ovat yltäneet vain hänen espanjalainen tiimikaverinsa Efren Vazquez ja saksalainen Sandro Cortese, joka on hänkin Ajon aiempia kuskeja.
- Zarco on monipuolinen kuljettaja, joka on vahva kaikilla keleillä. Voitto on ollut jo kaksi kertaa todella lähellä. Viimeksi hän jäi Mugellossa kakkoseksi vain pyörän mitalla, Ajo kuvaa Terolin 0,167 sekunnin voittomarginaalia vajaa kaksi viikkoa sitten Toscanan upeissa maisemissa Mugellossa.
Aiemman läheltä piti -tilanteen niin Zarco kuin Ajokin haluavat sen sijaan pyyhkiä mielestään.
Zarco tervehti ruutulippua ykkösenä Barcelonassa, mutta tuomariston mätkäisemä 20 sekunnin aikasakko pudotti hänet lopputuloksissa kylmästi kuudenneksi. Kuudes sija oli Zarcolle vielä viime vuoden paras, mutta tällä kaudella huonoin.
Tuon sijoituksen Zarco ajoi kaudella 2010 nimenomaan Sachsenringin syheröllä, vain 3671 metrin mittaisella radalla.

Ajolla on hyviä muistoja sarjan spesiaaliradasta

- Jo viime vuosikin osoitti, että Zarcolla on kaikki mahdollisuudet menestykseen Sachsenringilla, joka jakaa kuljettajien mielipiteet.
Ajo kuvaa Sachsenringia spesiaaliradaksi yhteensä 17 osakilpailun sarjassa.
- Se on lyhyt, suhteellisen kapea ja aika hidas rata, josta löytyy toki nopeitakin osuuksia. Ihan omanlaisensa rata.
Saksan GP:n piikkiluokan kilpailun voitti viime kaudella Ajo Motorsportin espanjalaiskuljettaja Marc Marquez - maailmanmestari vuosimallia 2010.
Kaksi kautta aiemmin saman kisan voitti Ajo Motorsportin silloinen ranskalaissankari Mike Di Meglio - maailmanmestari vuosimallia 2008.
Sachsenringin voitosta onkin kehkeytynyt viime vuosina eräänlainen mestarin merkki, sillä kaudella 2009 Saksan valloitti espanjalainen Julian Simon.
Marquezin tavoin nykyään Moto2-luokassa kilpaileva ja pahan loukkaantumisen jäljiltä ensi viikonvaihteena radoille palaava Simon on Jorge Martinezin johtaman Aspar-tiimin toistaiseksi viimeisin maailmanmestari.
Töitä lujasti paiskivat Ajo Motorsport ja Zarco ovat valmiina tekemään kaikkensa, että tilanne säilyy edelleen samana myös tämän kauden jälkeen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle