Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanluokan vierailija Lappeenrannassa

 

Maailmanluokan vierailija Lappeenrannassa


Ennakkosuosikkeja joutui yllätetyiksi

Beach Volleyn SM-kiertue BMW Pro Tourin kolmas osakilpailu Lappeenrannassa tarjosi lauantaina aiemmista turnauksista poiketen muutamia melkoisia yllätyksiä. Useat ulkomaalaisparit toivat väriä varsinkin naisten sarjaan ja myös suomalaisista löytyi uusia yllättäjiä. 
Ylivoimaisesti kovin nimi Lappeenrannan heikkakentillä oli australialainen kolme vuotta sitten aktiiviammattilaisuransa lopettanut Adrienne Marie. Marie muutti ahvenanmaalle yhdeksän kuukautta sitten valmentamaan beach volleyta. Myöskään pelikentällä hän ei ole eilisen teereen naisia, sillä australialainen on pelannut vielä tänäkin kesänä maailman kovimmalla beach volley-kiertueella World Tourilla.
Nainen pelasi ahvenanmaan väreissä parinaan toinen austraalialainen Johanna Rohkamper.

- Tämä on meidän toinen yhteinen turnauksemme. Ensimmäisen pelasimme Ruotsissa, missä Johanna nykyään asuu. Päätähtäimemme on PUF Open Ahvenanmaalla. Näiden pelien tärkein tarkoitus on hioa yhteispeliämme toimivammaksi, Marie kertoo.

Kaksikko joutui kuitenkin tunnustamaan SM-kiertueen tason kovaksi, sillä pari kärsi ensimmäisen tappionsa jo lauantaina. Australialaiset joutuivat nöyrtymään hurjassa kunnossa oleville Lahden osakilpailun voittajille, virolaisille Kadri Purille ja Maarja Kernerille. Maailman kovimpia beachpareja vastaan pelannut 37-vuotias Marie jakoi tunnustusta Lappeenrannan turnauksen tasosta.

- Selkeää kuvaa en ole vielä saanut, koska olemme pelanneet vasta yhden ottelun todellista huippuparia vastaan. Taso vaikuttaa kuitenkin kovalta, lähes tulkoon samantasoiselta kuin Ruotsissa. Meidän pitää yrittää parantaa omaa peliämme, sillä totta kai haluamme voittaa myös täällä.

Naisissa nähtiin muutamia jättiyllätyksiä, sillä ahvenanmaan väreissä pelanneiden australialaisten lisäksi myös rankingin kakkoset Tia Heimala ja Annikki Laine joutuivat hakemaan vauhtia tappiokaaviosta, kun vaasalaispari – kukisti heidät. Tappiokaavion ensimmäisessä ottelussaan Heimala ja Laine puolestaan nöyrtyivät viime kauden Suomen mestarille Kirsi Hyttiselle, joka pelasi Elina Salomäen parina. Näin ollen rankingkakkoset ovat ulkona jo ennen sunnuntain sijoitusotteluita.

Miehissä tällä kaudella vielä voittamattomana toistaiseksi Pasi Hyvärisen parina pelannut Pekka Seppänen on Lappeenrannassa mukana uuden parin kanssa. Seppänen ja Juhani Hakala on sijoitettu turnauksessa neljänneksi. Lauantaina pari Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo yllätti tämän uuden duon ja aiheutti samalla Seppäselle kauden avaustappion.

Päivän suurin yllätys nähtiin myös miesten puolella, kun turnauksen ykkössijoitetut ja huikeassa vireessä alkukesän pelanneet Ilari Sivonen ja Ville Heiskanen hävisivät Petri Parviaiselle ja Teppo Pulkkiselle.

Lappeenrannan pääkenttä sijaitsee kaupungin satamassa. Sivukentät, joissa suurin osa otteluista pelataan, sijaitsevat Myllysaaressa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle