Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajon tiimin Zarco kakkoseksi samalla ajalla voittajan kanssa

 

Ajon tiimin Zarco kakkoseksi samalla ajalla voittajan kanssa


Aki Ajon johtaman Avant-AirAsia-Ajo -tiimin Derbi-kuljettajan Johann Zarcon voitonjuhlat jäivät harmittavasti ja jo toistamiseen ennenaikaisiksi tällä kaudella, kun 125-kuutioisten luokan kauden yhdeksännen MM-osakilpailun ykkössijasta käytiin tulinen taistelu Sachsenringin radalla Saksassa.
MM-pisteissä toisena oleva ranskalaiskuljettaja Zarco tervehti ruutulippua ykkösenä Barcelonan osakilpailussa kesäkuussa, kunnes hänet pudotettiin aikasakon seurauksena podiumilta. Saksassa tuomaristo julisti hänet loppujen lopuksi kakkoseksi samalla ajalla voiton vieneen espanjalaisen Hector Faubelin takana.
- Luulin tosiaankin voittaneeni kisan. No, MM-sarjan kannalta nämäkin pisteet olivat todella tärkeitä. Kyllä se voittokin sieltä vielä tulee, vakuutti jo kunniakierroksia lippu liehuen ajamaan ehtinyt Zarco.
Voittajaa haettiin ensin videotarkastuksen perusteella, mutta tuomaristo ei löytänyt ratkaisua sieltäkään. Lopullinen ja varsin harvinaislaatuinen ratkaisu kääntyi kokeneen Faubelin eduksi kilpailussa 0,269 sekunnin turvin ajetun nopeamman kierrosajan perusteella.
- En nyt ainakaan äkkiseltään muista vastaavaa tapausta viimeisten kymmenen vuoden ajalta. Eihän tämä ole paras mahdollinen tapa, sillä ryhmässä ajettava kilpailu ei ole mikään aika-ajo. Jollain tavalla ratkaisu kuitenkin pitää hakea ja säännöt ovat sääntöjä. En minkään ole pahemmin pettynyt. Zarco ajoi jälleen todella hyvän kisan. Teimme pyörän säätöihin vielä aamun warmupin jälkeen onnistuneesti aika isojakin muutoksia, totesi tallipäällikkö Ajo.
Viimeisessä mutkassa ulkokautta Faubelin haastaneen Zarcon voittomarginaaliksi ehdittiin ensin julistaa tuhannesosasekunti.
- Se perustui transponderiin, joka sijaitsee pyörän keskivaiheilla. Kilpailun jury lähetti minulle pyytämättä maalikameran kuvan, enkä minäkään pystynyt näkemään siitä voittajaa, kertoi Ajo.

Vazquez pitkään kärkiryhmässä

Zarcon tiimikavereista espanjalainen Efren Vazquez kamppaili tiukasti kärkikuusikossa, kunnes hän ajautui ajovirheen vuoksi hiekoille kahdeksan kierrosta ennen maalia. Vazquezin matkanteko päättyi lopullisesti kaksi kierrosta myöhemmin kaatumisen seurauksena.
- Viikonvaihde oli vaikea, mutta onnistuimme säätöjen kanssa kisassa ja pääsin todistamaan sen. Minulla olisi ollut mahdollisuudet taistella voitosta ilman tuota hiekoilla käyntiä kovan jarrutuksen jälkeen. Nyt meillä on edessä lyhyt loma, jolta aion palata entistä vahvempana. Tiedän, että se palkitaan vielä, loi Vazquez uskoa kauden toiselle puoliskolle.
Avant-AirAsia-Ajon kolmas kuljettaja, malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 24:s.
- Khairuddin epäonnistui lähdössä. Hän ei oikein löytänyt fiilistä ajamiseen koko viikonvaihteen aikana, sanoi Ajo.
 
Cortese härnäsi Folgerin tekemään virheitä

Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajista saksalainen Jonas Folger leikkasi maalilinjan seitsemäntenä ja britti Danny Kent yhdeksäntenä.
- Kent ajoi tosin hyvän kisan ja pisti RSW-pyörällään RSA-kuljettajat tiukille. Lisäksi hän ajoi kilpailun viidenneksi kovimman kierrosajan, kehui Ajo.
Folger kävi Ajo Motorsportin ex-kuljettajan Sandro Cortesen kanssa eräänlaista saksalaisten jäsentenvälistä kisaa kotiyleisön edessä.
- Cortese härnäsi minua jarruissa ja lähdin siihen leikkiin mukaan. Sorruin hermoiluun ja tein liikaa virheitä, myönsi Folger.
Saksassa neljänneksi sijoittunut Faubelin tiimikaveri Nicolas Terol johtaa edelleen MM-sarjaa, mutta Zarco pystyi kaventamaan eron 32 pisteeseen.
Yhden voiton tällä kaudella ajanut Folger on pisteissä neljäntenä, Vazquez seitsemäntenä, Kent kymmenentenä ja Khairuddin sijalla 18.
MotoGP-sarjan kahdella pienemmällä luokalla on nyt edessään runsaan kolmen viikon mittainen kesätauko. Seuraava MM-osakilpailu odottaa vuoroaan elokuun puolivälissä Brnon radalla Tshekissä.
- Lähdemme positiivisin mielin kesätauolle. Tämäkin viikonvaihde osoitti, että olemme menneet muun muassa myös aerodynamiikan osalta eteenpäin, vahvisti tallipäällikkö Ajo.

Sachsenring, Saksa.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 9/17 MM-osakilpailu:
1. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 39.57,979
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 39.57,979
3. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,272
4. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 1,723
5. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 2,784
6. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 6,786
7. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 13,116
9. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 13,710
10. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 29,090
24. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1.27,327
Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi: keskeytys.

MM-pistetilanne:
1. Terol 166
2. Zarco 134
3. Vinales 122
4. Folger 110
5. Sandro Cortese Saksa, Aprilia 106
6. Faubel 90
7. Vazquez 90
10. Kent 46
18. Khairuddin 13
20. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 14.8. Brno, Tshekki.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle