Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix käynnistyi Puolan Wislassa

 

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix käynnistyi Puolan Wislassa


Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 avauskilpailu käytiin sunnuntaina 17. heinäkuuta Puolan Wislassa. Kilpailu hypättiin HS 137-mäessä.

Avauskilpailu käytiin vaihtelevissa tuulioloissa ja kilpailussa mukana ollut suomalaiskolmikko Anssi Koivuranta, Jarkko Määttä ja Kalle Keituri eivät harmikseen päässeet suotuisiin oloihin hyppyvuoroillaan. Kilpailun voittoon nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksannella sijalla ollut Itävallan Thomas Morgestern. Avauskierroksen paras, Venäjän Pavel Kareli, oli kilpailun toinen lopputuloksissa ja kolmas Itävallan Gregor Schlierenzauer. Morgesternin kilpailuhypyt kantoivat 119,5 ja 129 metriä. Suomalaiskotkien paras oli Kalle Keituri, sijoitus kisassa 31.

Suomen joukkueen toisena valmentajana Puolan GP-kilpailuissa toimiva Ari-Pekka Nikkola oli harmissaan avauskilpailun epäonnisuudesta.
- Haastava päivä oli näissä olosuhteissa. Kilpailu käytiin täällä siihen aikaan päivästä kun on paljon lämpövirtauksia. Koekierros venyi  osaltaan jo puoleentoista tuntiin, pohti Nikkola kilpailupäivän kulusta.
- Toisaalta täältä tultiin hakemaan kokemusta nuorille hyppääjille, mikä on tärkeää nyt. Jarkko Määttä onnistui tekemään hyvän hypyn, mutta nuoren miehen taustalla ei ollut yhtään onnea olosuhteissa. Kalle Keituri hyppäsi tasollaan, ja vähän hyvää tuuria ja hän olisi jatkanut kisassa ja taistellut paikasta kahdenkymmenen sakkiin, totesi Nikkola.

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix jatkuu keskiviikkona 20. heinäkuuta Puolassa Szczyrkin normaalimäessä.

Tuloskooste
Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
17.7.2011 Wisla POL, HS 137
1. Thomas Morgestern AUT 236.7
2. Pavel Karelin RUS 235.3
3. Gregor Schlierenzauer AUT 231.4
31. Kalle Keituri 89.7
41. Jarkko Määttä 78.9
47. Anssi Koivuranta 61.6

Olli Muotka, Sami Niemi ja Juha-Matti Ruuskanen karsiutuivat kilpailusta. Ruuskanen on ollut kuumeinen viime päivinä.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKalle Keituri

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot