Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo taisteli hienosti kymmenenneksi Saksassa

 

Ajo taisteli hienosti kymmenenneksi Saksassa


Jälleen hienon nousun tehnyt Niklas Ajo sijoittui epäonnistuneesta startista huolimatta komeasti kymmenenneksi 125-kuutioisten luokan kauden yhdeksännessä MM-osakilpailussa Sachsenringin radalla Saksassa. Sijoitus oli viikko sitten 17 vuotta täyttäneen Ajon uran toistaiseksi paras.
- Ei tuo alku jäänyt loppujen lopuksi hirvittävästi harmittamaan. Pyörä pelitti, ajo kulki ja tämä oli ehdottomasti paras esitykseni tällä kaudella. Kausi kulkee nousujohteisesti ja olen ottanut koko ajan kärkeä kiinni, iloitsi tätä ennen parhaimmillaan Barcelonassa 13. sijoittunut Ajo.

Viimeinen mutka kruunasi nousun

Ajo missasi startin peräti sadantuhannen katsojan silmien edessä tosiaankin täydellisesti, mutta hän nousi nopeasti jo parin kierroksen jälkeen sijalle 12.
- Pyörä stumppasi viivalle ja jäin hetkeksi jo lähes koko 36 kuljettajan letkan hännille. Ihan hyvä nousu jälleen kohti kärkeä, kuittasi Ajo turhankin vaatimattomasti.
Valkeakoskelaisnuorukainen kävi kymmenennestä sijasta tuiman taistelun espanjalaisen Alberto Moncayon kanssa, jonka suomalaiskuljettaja ohitti kylmähermoisesti kilpailun viimeisessä kaarteessa.
- Korkeammalle ei ollut enää mahdollisuuksia, joten  pystyin ottamaan sen, mikä saatavilla oli. Renkaat alkoivat tosin jo olla lopussa kisan alkupuolen kovan takaa-ajon jäljiltä.
Piikkiluokan seuraava osakilpailu ajetaan kesätauon jälkeen 14. elokuuta Tshekin Brnossa.
- Lomalla ei vedetä lonkkaa, vaan treenataan ja käydään töissä. Menen Saksasta palattuani kahdeksi viikoksi kesätöihin huoltoasemalle Heinolaan, kertoi Ajo.

Harvinainen voittoratkaisu

Saksan osakilpailu sai voiton osalta varsin harvinaisen ratkaisun, kun edes maalikamerakuvasta ei selvinnyt se, kumpi kaksikosta Johann Zarco-Hector Faubel leikkasi maalilinjan ykkösenä.
Suomlaistalli Ajo Motorsportin Zarco ehti jo tuulettaa Ranskan lippu liehuen voittoa, kunnes tuomaristo latisti juhlat. Espanjalaiselle Aspar-tiimin kuljettajalle Faubelille ja Zarcolle julistettiin sama loppuaika, jolloin voiton ratkaisu haettiin kilpailun nopeamman kierrosajan perusteella. Kokenut Faubel veti tässä väännössä pitemmän korren.
MM-sarjaa johtava Faubelin espanjalainen tiimikaveri Nicolas Terol sijoittui Saksassa neljänneksi. Tämä tiesi samalla sitä, että Zarco pystyi kaventamaan Terolin etumatkan 32 pisteeseen.
Ajolla on koossa 11 pistettä, jotka oikeuttavat sijaan 20. Ajo on yltänyt pisteille Barcelonan ja Sachsenringin lisäksi myös Estorilissa, jossa hän oli 14:s.

Sachsenring, Saksa.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 9/17 MM-osakilpailu:
1. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 39.57,979
2. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi 39.57,979
3. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 0,272
4. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia + 1,723
5. Luis Salom Espanja, RW Racing GP Aprilia + 2,784
6. Sergio Gadea Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 6,786
7. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 13,116
9. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 13,710
10. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 29,090
24. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi + 1.27,327
Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi: keskeytys.

MM-pistetilanne:
1. Terol 166
2. Zarco 134
3. Vinales 122
4. Folger 110
5. Sandro Cortese Saksa, Aprilia 106
6. Faubel 90
7. Vazquez 90
10. Kent 46
18. Khairuddin 13
20. Ajo 11

Seuraava osakilpailu: 14.8. Brno, Tshekki.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot