Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhonen Kartingin SM-hopeamiehenä Espanjan EM-finaalin

 

Simo Muhonen Kartingin SM-hopeamiehenä Espanjan EM-finaalin


Lauantaina Joensuun Ylämyllyssä ajetussa Kartingin SM-sarjan viidennen osakilpailun lähtökiihdytyksessä kanssakilpailijan töytäisemäksi joutunut ja värikkäiden vaiheiden jälkeen yhdeksännen sijan poiminut säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, ajoi sunnuntaina samalla radalla ajetussa kuudennessa SM-osakilpailussa varman suorituksen ja kotiutti neljänneksi korkeimmat SM-pisteet.

Kilpailun aika-ajoissa neljänneksi kiireisintä vauhtia pitänyt nuorukainen ajoi ensimmäisissä alkuerissä kolmanneksi ja toisissa voiton. Niiden turvin hän pääsi finaalilähtöön starttaamaan toisesta lähtöruudusta ja kiivaan kilvanajon päätteeksi saapui maalilipulle neljäntenä.

Eilen ja tänään korkeimmat SM-pisteet ajanut Pasi Pukema pitää Kartingin SM-sarjan KF3-luokan kärkipaikkaa kun ajamatta on vielä neljä syksyistä osakilpailua. Seuraavaksi Muhonen käy kotonaan vaihtamassa vaatetuksen helteisemmäksi ja jo tulevana tiistaina matkaa Espanjan Zueraan, jossa ensi viikonloppuna ajetaan kilpailukauden kohokohta eli Kartingin EM-finaali.

– Joensuun SM-osakilpailuista huuhdoin kultaa, mutta käteen jäi vain yhdeksäs ja neljäs sija. Kieltämättä harmittaa kun en kumpanakaan kilpailupäivänä yltänyt tavoitteeseeni, mutta onneksi sarjasta on vielä neljä osakilpailua ajamatta ja taistelu Suomenmestaruudesta jatkuu, Muhonen kiteyttää fiiliksiään.

– Tämä moottoriurheilijan elämä alkaa käydä jo työstä, koska nyt rymysin neljä päivää Joensuun kilpailussa ja seuraavaksi käyn kotona vaihtamassa vaatteet ennen tiistaista lentoa Espanjaan. Siellä seikkaillaan viikon verran kun edessä on kilpailukauden ehdoton kohokohta. Tavoitteeni on päästä sunnuntaina ajettavaan finaalilähtöön ja olla sitä kautta paras suomalaiskuljettaja, kertoo Muhonen tulevan viikonlopun kovista suunnitelmistaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle